Stratasys FDM 3D-tulostimet

Stratasys ammattitason FDM-tulostimet soveltuvat vaativaan mallien, jigien, kiinnittinein ja lopputuotteiden valmistukseen.

Laajasta Stratasys - valikoimasta löytyy FDM 3D-tulostimet ja materiaalit jotka soveltuvat osaksi tuotantoympäristöä. FDM-tekniikalla voidaan tulostaa termoplastisista kestomuoveista toiminnallisia ja kestäviä prototyyppejä, kiinnittimimä, apulaitteita sekä lopputuotteita.

 •  

  Stratasys FDM 3D-tulostimet

  FDM (Fused Deposition Modeling) 3D-tulostimet ja tuotantokoneita on saatavilla useissa eri hinta- ja kokoluokissa. Suuria eroja on myös teknisissä ominaisuuksissa. Stratasys uPrint SE Plus koneella voidaan tulostaa 203 x 203 x 152 mm kokoisia kappaleita ja suurimman Fortus 900mc tuotantokoneen kapasiteetti on 914 x 610 x 914 mm.

 • Käyttösovellukset

  Stratasys FDM 3D-tulostin voi auttaa yrityksiä luomaan ideoista markkinoilla menestyviä tuotteita. 3D-tulostamalla voidaan kappaleet toteuttaa digitaalisesti esim. ABS materiaalista. Mallia voidaan iteroida edullisesti ja arvioida suunnitteluprosessia laajasti mikä antaa suunnittelijoille konkreettisen mahdollisuuden todentaa ja korjata havaittuja ongelmia jo suunnittelun aikana. Tällä voidaan säästää aikaa ja kustannuksia sekä lyhentää tuotekehitysaikaa huomattavasti. Yleisesti 3D-tulostetut mallit parantavat ja selkeyttävät suunnittelutiimin ja tilaaja-asiakkaan välillä käytävää keskustelua ja kommunikaatiota.

  Tuotantoon soveltuvilla Stratasys Fortus-sarjan  koneilla voidaa ajaa monenlaisia materiaaleja mukaan lukien joustava Nylon12 , Nylon12 CF ja kestävä Ultem 1010 Näitstä materiaaleista voidaan tulostaa ultralujia prototyyppejä, joita voidaan testata ääriolosuhteissa sekä korkeissa lämpötiloissa. Näistä materiaaleista tehtyjä prototyyppejä ja lopputuotteita voidaan käyttää auto- ja ilmailuteollisuudessa.

  Pienissä koneissa, toimisto ja oppilaitoskäyttöön sopiva FDM-kone on esimerkiksi kompakti Stratasys uPrint SE Plus. Sillä voi tulostaa kestävää ABS materiaalia. Lue lisää sovelluskohteista.

 • Stratasys-FDM-3D-skrivare-Protech.jpg

 • Vähemmän hukkamateriaaleja

  Perinteinen mallien valmistusmenetelmä  kuten koneistaminen mallimateriaaliin on hidasta eikä tehty malli juuri koskaan vastaa täysin CAD mallia, lisäksi koneistettaessa haittana on yleensä suuri materiaalihävikki. Ja syntyneiden virheiden korjaaminen on hankalaa ja aikaavievää. Kun teet mallit 3D-tulostamalla niin voit välttää monia em. ongelmia, kuten kalliin jätemateriaalin syntymistä. Lisäksi kaikki geometrian muutokset ja korjaukset voidaan tulostaa uudeksi kappaleeksi muutamassa tunnissa, tämä säästää kokonaiskustannuksia.

 • FDM (Fused Deposition Modeling)

  FDM on pitkään ollut ja hyväksi todettu menetelmä 3D-tulostuksessa, menetelmä kehitettiin jo 1980-luvun lopussa. FDM menetelmässä CAD-järjestelmästä tuodulle STL-mallille luodaan tulostusgeometria (työstöradat) jonka perusteella 3D-tulostin pursottaa sulaa termoplastista muovia suuttimesta ohuena nauhana kerroksittain. Malli tulostetaan erityiselle tulostusalustalle.

  Menetelmä mahdollistaa kappaleiden valmistamisen geometrian muodoista riippumatta. Tulostusprosessia voidaan kontrolloida tulostusohjelman sekä koneen ohjauspaneelin avulla. Lopputuloksena saadaan laadukas ja käyttövalmis mallikappale.

  FDM-tulostus on nopea menetelmä valmistaa malleja jigejä tai osia, se antaa vapauden tulostaa malleja missä tahansa asennossa tahansa. Loppuviimeistely tehdään pesemällä tukimateriaali pois tai poistamalla mekaanisesti. Yleensä nopein tapa on käyttää molempia menetelmiä.

 • Stratasys

  Stratasys perustettiin vuonna 1989 ja se on nykyään maailman suurin 3D-tulostimien ja tuotantojärjestelmien valmistaja. Yhtiön perustivat S. Scott Crump ja hänen vaimonsa Lisa Crump. Nykyisin kaikki FDM-tulostimet valmistetaan Stratasyssin tehtaissa MN USA.

  Muutamia vuosia sitten Stratasys laajeni ostamalla Objet Geometries Ltd:n ja myöhemmin myös MakerBot Inc:n.

  Jos haluat lisätietoja ota meihin yhteyttä!

 • Ota yhteyttä myyjään

  Jari Laine
  jari.laine@protech.fi
  Puhelin: +358 50 555 6688

 • Protech

  Protech AB on toiminut yli 20 vuotta ja on yksi suurimmista 3D-tulostimien toimittajista Pohjoismaissa. Ensimmäisen Stratasys 3D -tulostimen toimitimme jo vuonna 1994 ja sen jälkeen olemme myyneet yli 1500 tulostinta  Pohjoismaihin. Lue lisää tästä »

  Stratasys Partner logo 2016_300px.png