uPrint nopeuttaa kehitysprosessia

Aerialtronics kehittää ja valmistaa asiakasräätälöityjä droneja. He voivat tuottaa vahvoja ja kevyitä ABS-osia nopeasti ja kustannustehokkaasti 3D-tulostimien avulla.

Aerialtronics-Stratasys.jpg

Aerialtronics – valmistaa droneja asiakkaiden tarpeiden mukaan

Aerialtronics on kehittänyt vakiotuotteen, mutta sitä voidaan myös räätälöidä yksittäisille asiakkaille ja käyttökohteille.

– Kehitystyömme tuloksena on Altura Zenith. Siinä voidaan räätälöidä mm. moottorin tehoa, hyötykuormakapasiteettia, lentoaikaa ja tarvittavia ohjelmistoja, kertoo Joost Hezemans, Aerialtronicsin pääsuunnittelija.

Vakio-osat koostuvat moottoritilasta, erilaisista tasapainotuskehistä sekä ohjausyksikön ym. komponenttien koteloinneista – Se kaikki vaatii suunnittelua ja prototyyppejä.

Aikaisemmat kehitysprosessit kestivät liian kauan

Aerialtronics oivalsi, että heidän aikaisempi kehitysprosessi oli aivan liian hidas ja kallis. Sen takia he etsivät mahdollisuutta käyttää 3D-tulostusta ja siksi he alkoivat käyttää tulostuspalvelun tarjoajia. Koska tietyt prototyyppimallit valmistettiin Aasiassa ja jokainen iterointivaihe kesti noin kuukauden, lisäsi se kustannuksia.

Aerialtronicsin tavoitteena oli etsiä ratkaisu nopeuttamaan kehitysprosessia ja vähentämään kustannuksia. Läheisessä yhteistyössä Stratasysin kanssa yritys rakensi lopulta oman 3D-toiminnan perustuen Stratasysin uPrint SE Plus 3D-tulostimeen.

ABSplus:lla on sopiva materiaalipaino

Aerialtronicsin hallitessa itse prototyyppivalmistustaan, ovat tuotannon läpimenoajat lyhentyneet aikaisempaan verrattuna. Tuotekehitysaika on vähentynyt noin 50 %.

– Pidämme yksinkertaisuudesta, kun voimme syöttää CAD-mallit suoraan Stratasysin 3D-tulostimeen. ABSplus:lla on oikea lujuus ja sopiva materiaalipaino, joita vaaditaan saavuttaaksemme lopputuotteen lailla lentävän prototyypin, sanoo Hezemans. ABSplus:n etuna on myös, että siitä voidaan valmistaa vakio-osat, lisää Hezemans.

Moottorit voivat esimerkiksi tuottaa paljon lämpöä. Sen takia materiaalin lämmönkesto on erittäin tärkeää, samoin sen lujuus ja keveys. 3D-tulostetussa ABSplus-materiaalista tulostetussa moottorin ripustuksessa on nämä ominaisuudet.

Lentävä nopeus 3D-tulostettujen osien avulla myös loppukäyttöön

Aerialtronicsille oli jo alusta asti selvää, että dronen varsinainen runko valmistetaan hiilikuidusta, mutta 3D-tulostinta käytetään myös erilaisten ympäröivien osien valmistuksessa loppukäyttöön, erikokoisille osille asiakkaiden käyttötarpeiden mukaisesti.

Joitakin tyyppiesimerkkejä ovat 3D-tulostetut osat, joihin voidaan sijoittaa erikokoisia anturilaitteita, videolinkkilaitteita ja GPS-järjestelmiä sekä koteloita kaapeleille ja elektroniikalle. 3D-tulostimen käyttö on antanut myös suunnittelijoille ja teknikoille enemmän aikaa hioa komponentteja.

–  uPrint 3D-tulostimen avulla voimme hienosäätää, testata ja korjata malleja päivällä ja tulostaa uuden 3D-osan yöllä, kertoo Hezemans.  Tämä prosessi tarkoittaa, että rakenteita on iteroitu viisi-kymmenen kertaa enemmän kuin aikaisemmin. Olemme pystyneet tulostamaan enemmän 3D-versioita, näkemään enemmän ja lennättämään enemmän kuin aikaisemmin olisi ollut mahdollista. 3D-tulostuksen ansiosta lopputuotteistamme tulee paljon parempia, päättää Hezemans.