Desktop Metal 3D-metallitulostimet

Desktop Metal 3D-tulostimet avaavat uuden, teknisesti erilaisen tavan tulostaa tarkkapiirteisiä metallikappaleita nopeasti ja helposti.

Lisäksi voit käyttää tulostinta tavallisessa toimistoympäristössä. Desktop Metal koneella voit valmistaa yksittäisiä metalliosia, prototyyppejä tai käyttää sitä erilaisessa sarjavalmistuksessa.

 •  

  Sarjatuotantoa erilaisille volyymeille

  Desktop Metal tarjoaa kaksi erilaista järjestelmää, Studio System+ ja Production System. Studio System+ 3D-tulostimen tulostusvolyymi on 300 x 200 x 200 mm ja se sopii hyvin prototyyppi- ja sarjavalmistukseen pienille kappalemäärille. Production System tuotantojärjestelmä on nopea ja tehokas koska siinä on suuri 330 x 330 x 330 mm:n tulostusvolyymi. Production System soveltuu suurempien kappalemäärien sarjatuotantoon. Molempia järjestelmiä kontrolloidaan pilvipohjaisella ohjelmistolla, jolla saadaan luotua sujuva tuotanto 3D-malleista valmiisiin metalliosiin.

  Studio System+ ja Production System tekniikat pohjautuvat metallin ruiskuvalutekniikkaan (Metal Injection Molding, MIM). Tämä mahdollistaa korkealaatuisten metalliseosten käytön sellaisilta raaka-ainetoimittajilta kuten Sandvik, Veloxint ja Carpenter.

 • Studio System+ – toimistokäyttöön soveltuva metallitulostus

  Studio System+ on ihanteellinen ratkaisu metalliosien tulostukseen toimistotiloissa. 3D-tulostin käyttää tekniikkaa nimeltä BMD (Bound Metal Deposition) joka jäljittelee tunnettua Stratasysin FDM-tekniikkaa. Studio System+ tulostin ladataan metallia sisältävillä materiaalisauva kaseteilla. Materiaalia pursotetaan kerroksittain kunnes geometrian mukainen tuote on valmis.

  Metallijauheen lisäksi materiaalisauvat sisältävät polymeeriä ja vahaa jotka poistetaan liuotuspesussa (Debinder). Tämän jälkeen tulostusalusta osineen viedään sintrauskammioon, jossa tulosteen sisältämä sidepolymeeri poistetaan korkeassa lämpötilassa. Tarkasti kontrolloidussa lämmitysprosessissa metallipartikkelit sintrautuvat homogeeniseksi materiaaliksi. Järjestelmään integroitu ohjelmisto ohjaa valmistusprosessia. Sintrauksen jälkeen voidaan irronneet tukimateriaaliosat poistaa helposti ilman erikoistyökaluja.

  Lue kuinka prosessi toimii tulostuksesta valmiisiin metallituotteisiin.

 • Production System – täydellinen järjestelmä metalliosien valmistukseen

  Production System -käyttää Single Pass Jetting (SPJ) -tulostusmenetelmää, jossa sideainekerros suihkutetaan metallijauheen päälle. SPJ menetelmän erikoisuutena on se, että tulostusnopeus on huomattavasti suurempi kuin kilpailevilla menetelmillä. Tulosteiden jatkokäsittely tehdään samanlaisella prosessilla ja  samoilla laitteilla kuin Studio System+ -tulostuksessa. Tämän ansiosta käyttäjä voi hyötyä molemmista järjestelmistä alhaisemmilla investointikuluilla.


 • Ota yhteys myyntiin

  Täytä yhteydenottokaavake tai ota suoraan yhteyttä jälleenmyyjään saadaksesi lisätietoja Desktop Metal 3D-tulostimista.

  Jari Laine
  jari.laine@protech.fi
  Puhelin: +358 50 555 6688

 • Protech tietoja

  Protech on perustettu vuonna 1993 ja se on nykyisin Pohjoismaiden johtava 3D-tulostimien toimittaja. Edustuksemme ovat: Stratasys, MakerBot ja Desktop Metal.

  logos_primary - 2_color_black.png