3D-metallitulostin Xact Metalilta

Xact Metal 3D-tulostin mahdollistaa nopean ja yksinkertaisen metalliosien tulostuksen.

Xact Metal 3D-tulostin mahdollistaa nopean ja yksinkertaisen metalliosien tulostuksen. Xact Metal 3D-tulostinta voidaan käyttää tarkkojen metalliosien prototyyppien tai jopa sarjatuotteiden osavalmistuksessa. Xact Metal 3D -tulostin on joustava ja kustannustehokas.

 •  

  Prototyypit ja piensarjatuotanto

  Kaikki Xact Metal 3D-tulostimet perustuvat tunnettuun Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion) tekniikkaan. Xact Metalilta löytyy kolme erilaista 3D-tulostinta; XM200C ja XM200S koneiden tulostusvolyymi on 127 x 127 x 127 mm ja XM300C tulostusvolyymi on 254 x 330 x 330 mm. XM300C toimitusten arvioidaan alkavat vuoden 2021 aikana.

  Erilaisia tapoja lasersäteen kohdistamiseen

  Sen lisäksi, että tulostusvolyymeillä on eroja 3D-tulostimien välillä, käytetään koneissa myös kahta erilaista menetelmää lasersäteen kohdistamiseksi. XM200C ja XM300C käyttävät XY-pöytää eli ns. portaalia laserin kohdistamiseen tulostusalueella. XM200S käyttää peilejä eli ns. galvanometriä laserin kohdistamiseen. Peilien käyttäminen on 2-3 kertaa nopeampaa kuin XY-pöydän käyttäminen.

  Materiaalit, joita voidaan tällä hetkellä käyttää kaikissa kolmessa Xact Metal tulostimessa ovat ruostumaton teräs (316L, 17-4 PH, 15-5, 400-sarja), superseokset (718, 625, kobolttikromi F75, Hastelloy® X), työkaluteräkset (Maraging M300, H13) ja pronssi.

 • Metal PBF tulostusprosessi toimii näin

  Xact Metalin käyttämää prosessia voidaan kuvata seuraavasti. Koneisiin ladataan metallijauhetta ja lasersäde pyyhkäisee metallijauhekerroksen yli tulostettavan geometrian kohdalta ja sulattaa jauheen kerros kerrokselta. Valmis metalliosa on kiinnitetty tulostusalustaan, joka otetaan koneesta pois. Osat leikataan irti tulostusalustasta, jonka jälkeen ne ovat valmiita käytettäväksi.

  Kaikki Xact Metal 3D-tulostimet ovat täysin avoimia järjestelmiä, jolloin käyttäjä voi hallita koneen kaikkia tulostusparametreja. Koneessa voi käyttää myös muita kuin Protechin toimittamia metallijauheita. Kaikki tulostusmateriaalit, jotka Protech toimittaa Xact Metal koneisiin, tulevat parametreineen tunnetulta Praxair valmistajalta.

 • Metal PBF från Protech - mindre.jpg

 • XM200C – kustannustehokas ja joustava ratkaisu

  Xact Metal on innovatiivisilla ratkaisuilla ja modulaarisella rakenteella luonut 3D-metallitulostimen, joka madaltaa merkittävästi kynnystä valmistaa metalliosia 3D-tulostimella. XM200C maksaa murto-osan vastaavista Metal-PBF 3D-tulostimista laadusta ja yksityiskohtaisuudesta tinkimättä.


 • Ota yhteyttä myyjään

  Täytä yhteydenottolomake tai ota yhteyttä suoraan myyjäämme saadaksesi lisätietoa Xact Metal 3D-tulostimistamme.

  Jari Laine
  jari.laine@protech.fi
  Puhelin: +358 50 555 6688

 • Protechista

  Protech on perustettu vuonna 1993 ja on tänä päivänä Pohjoismaiden johtava 3D-tulostimien toimittaja. 3D-tulostimemme tulevat seuraavilta yrityksiltä: Stratasys, MakerBot, Desktop Metal ja Xact Metal.

  XactMetalLogo.png