Materiaalia lisäävä valmistus

Materiaalia lisäävä valmistus on tehokkain ja edullisin menetelmä valmistaa tuotteita nopeasti.

Ainetta lisäävässä valmistuksessa (Additive Manufacturing) materiaalia lisätään kerroksittain kappaleen valmistamiseksi, Menetelmä on käänteinen prosessi perinteisille menetelmille kuten jyrsintä tai sorvaus jossa materiaalia poistetaan aihiosta.

 •  

  Pienentää materiaalihävikkiä ja kustannuksia

  Ainetta lisäävässä valmistuksessa materiaalin hävikki on aina pienempi kuin perinteisissä työstömenetelmissä joissa syntyy suuria määriä työstössä poistettua jätemateriaalia. Sen sijaan materiaalia lisäävässä valmistuksesssa jätettä syntyy vähän ja sen ympäristökuorimitus on vähäistä.

  Mikä ainetta lisäävä valmistus sopisi sinulle?

  Koska mahdollisuuksia on useita suosittelemme että keskustelet ensiksi Protech:in asiantuntijan kanssa eri vaihtoehdoista. Opastamme sinua löytämään ja valitsemaan parhaan menetelmän ja 3D-tulostimen jolla pääset optimaaliseen lopputulokseen.


 • Konseptimalli

  Jos sinulla on ajatus uudesta tuotteesta niin konkreettisesta havaintomallista on aina suurta hyötyä.

  Voit verifioida ja testata tuotteen toimivuutta käytännössä, ergonomiaa, teknistä toimivuutta ja käytettävyyttä sekä visuaalista ulkonäköä niin että kaikki on kohdallaan.

 • Thermos-Stratasys-Protech.pngKonseptimalleilla parempia lopputuotteita

  Jos suunnittelet vaikkapa uuden temospullon on suunnittelussa ja toteutuksessa tuotteen toimivuus kaikkein tärkein asia. 3D-tulostimen avulla voit iteroida erilaisia malliversioita arvioitavaksi edullisesti ja nopeasti.


 • Toiminnalliset prototyypit

  Oikeilla malleilla voit varmistua että ideasi toimivat käytännössä toivomallasi tavalla.

  Onko komponenttien kokoonpano mahdollista ajatellulla tavalla? Onko prototyyppi riittävän joustava tai jäykkä käyttötarkoitukseen ja oletko testannut sitä todellisessa käyttö ympäristössä?

 • Ducati-Stratasys-Protech.pngKestävät mekaaniikka osat ja mallit

  Esimerkkinä Ducati joka 3D-tulostaa toiminnallisia prototyyppejä lyhentääkseen aikaa tuotekehityksessä, ideasta valmiiksi osaksi. Materiaalia lisäävällä valmistuksella voidaan toteuttaa mekaanisesti toimivia ja testausta kestäviä prototyyppejä ABS, PC tai PPSF muoveista nopeasti.


 • Käyttö tuotannossa

  Voidaan valmistaa erikoiskiinnittimet, kokoonpano, mittajigit, robotti tarraimet tai alipainetarttujat kanavineen nopeasti.

  Teollisessa valmistuksessa tarvitaan jatkuvasti erikoistyökaluja. 3D-tulostimella voidaan valmistaa kestäviä, ergonomisia työkaluja erikoiskäyttöön nopeasti ja talodellisesti.

 • BMW-Stratasys-Protech.jpgBMW:n asennustyökalut

  BMW:n tehdas Regensburgissa Saksassa, käyttää jatkuvasti 3D-tulostettuja työakaluja autojen tuotantolinjoilla. Tulostamalla voidaan tehdä nopeasti ja helposti customoituja ratkaisuja jotka helpottavat työskentelyä kokoonpanolinjoilla ja auton toimintojen testauksessa.


 • Käyttöosat ja lopputuotteet

  Voidaan valmistaa räätälöityjä ratkaisuja mittatilaustyönä tai pieniä tuotesarjoja.

  Kun tarvitaan loppukäyttöön soveltuvia osia nopeasti, silloin 3D-tulostus on nopein ja halvin valmistumenetelmä. Tulostus voi antaa suurta hyötyä yrityksellesi koska mahdollisuudet ovat melkein rajattomat ja käytettäviä materiaalivaihtoehtoja on tarjolla vaativiinkin tarkoituksiin.

 • DST-Control-Protech.pngTulostamalla erikoistuotteita

  DST Ruotsissa Linköpingissä, kehittää ja valmistaa kiinnittimiä ja ripustimia asennettavaksi miehittämättömiin ilma-aluksiin ja robottikäyttöön. Gimbal –vapaasti kääntyvät kamerajalustat voidaan varustaa tarpeen mukaan mitta-antureilla ja kameroilla.


 • Ota yhteyttä myyjään

  Jari Laine
  jari.laine@protech.fi
  Puhelin: +358 50 555 6688

 • Om Protech

  Protech har funnits på marknaden i över 20 år och är en av Nordens största återförsäljare av 3D-skrivare. Vi har lång erfarenhet av additiv tillverkning och finns till hands för kostnadsfri rådgivning. Läs mer om Protech här »