Ammattikouluun hankittiin Studio System+

22.11.2019

Protech on asentanut Desktop Metal Studio System+ 3D-tulostimen EUC Nordvest ammattikouluun Tanskaan. Tämän avulla EUC Nordvest antaa oppilailleen parhaat mahdolliset olosuhteet oppimiseen sekä mahdollisuuden kokeilla erilaisia valmistusmenetelmiä.

EUC Nordvest.jpg

EUC Nordvest ammattikoulu on osa suurta koulutuslaitosta, jossa tarjotaan lukio-, nuoriso- ja aikuiskoulutusta Luoteis-Jyllannissa. Pelkästään EUC Nordvestissa on 2000 opiskelijaa, 300 työntekijää ja koulutuspaikkoja useilla paikkakunnilla, joista Thistedin yksikkö on nyt hankkinut Protechilta Desktop Metal Studio System+ 3D-tulostimen.

–    Metallitulostin on ollut pitkään toivelistallamme, sanoo Bente Homann, erikoiskonsultti ja EUC Nordvestin osastopäällikkö. Kun EUC Nordvestistä tuli kansallisen automaatio- ja robottitekniikan osaamiskeskuksen yhteistyökumppani, meille tuli taloudellinen mahdollisuus tehdä sijoitus.

Opiskelijat voivat kokeilla erilaisia valmistusmenetelmiä

EUC Nordvestin koneet koostuvat mm. sorveista, leikkureista sekä Stratasys ja MakerBot 3D-tulostimista. Kaikki tämä tarvitaan, jotta opiskelijoilla olisi parhaat edellytykset oppimiselle ja mahdollisuus kokeilla erilaisia valmistusmenetelmiä. 3D-tulostuksen eli ainetta lisäävän valmistuksen (AM) avulla oppilaat saavat tietoa uudesta tekniikasta ja heidän ei enää tarvitse koneistaa ja hitsata tehdäkseen fyysisiä kappaleita. Desktop Metal Studio System+:n avulla opiskelijat voivat nyt tulostaa metalliosia.

–    On tärkeää, että opiskelijamme tulevat tietoisiksi uusimmasta tekniikasta ja oppivat käyttämään sitä päivittäisessä työssään. Päästessään työmarkkinoille he voivat ehdottaa uuden tekniikan käyttöönottoa työpaikassa, sanoo Bente.

EUC Nordvest 2.jpg

Metallituotantoa ilman jauhetta

EUC Nordvestille on erittäin tärkeää luoda opiskelijoille mahdollisimman turvallinen työympäristö. Desktop Metal Studio System+ käyttää yrityksen kehittämää BMD (Bound Metal Deposition) tekniikkaa. Tämä tarkoittaa, että 3D-tulostimeen ladataan materiaalitankoja, jotka sulatetaan ja pursotetaan kerros kerrokselta. Materiaalitangot koostuvat metallijauheesta, joka sisältää vahaa ja polymeerisideainetta. Tämän tekniikan ansiosta EUC Nordvest välttää metallijauheen käsittelyn koko prosessissa.

–    Valitsimme Desktop Metal 3D-tulostimen sen yksinkertaisen tekniikan takia. Lisäksi metallijauhe on tankoina, jolloin vältämme vaaralliset tilanteet irtonaisen metallijauheen kanssa, kertoo Bente.

Protech rakentaa pitkiä asiakassuhteita

EUC Nordvestillä ja Protechilla on asiakassuhde jo vuodelta 2014, jolloin EUC Nordvest hankki ensimmäisen 3D-tulostimensa Protechilta. 3D-tulostimia on ollut vuosien varrella enemmänkin. Protechin suuri panostus metallitulostukseen on parantanut mahdollisuuksia vastata useisiin ainetta lisäävän valmistuksen tarpeisiin.

–   Se tosiasia, että EUC Nordvest oli ensimmäinen, joka investoi metallituotannon ratkaisuun, tuntuu erityisen mukavalta ottaen huomioon vuosien varrella luomamme asiakassuhteen, sanoo Thomas Tønnesen, Protechin Tanskan maajohtaja. Olemme erittäin ylpeitä, että voimme jälleen kerran luottaa toimittamaamme ratkaisuun EUC Nordvestille ja että he ovat kanssamme mukana tässä ainetta lisäävän valmistuksen kehityksessä. Se, että he aloittavat metallitulostuksen, on osoitus siitä, että asiakkaamme ovat valmiita kehitykseen, jonka suunnittelimme Pohjoismaisille markkinoille, päättää Thomas.


Desktop Metal.png