3D-tulostimia päivitetään kliinisen tutkimuksen tuella

8.12.2020

Stratasys on kehittänyt edelleen J750 Digital Anatomy™ 3D-tulostinta kliinisen tutkimuksen tuella, tarjotakseen realistisia simulaatioita ja aidolta tuntuvia toiminnallisia luumalleja.

Nyhet - Stratasys Advanced Bone.jpg

Stratasys kehittää edelleen J750 Digital Anatomy™ 3D-tulostinta. Uudet tutkimukset varmistavat 3D-tulostettujen ortopedisten mallien biomekaanisen tarkkuuden.

Tutkimusten mukaan 3D-tulosteet ovat biomekaanisesti realistisia

Tutkimusten mukaan tulosteet, joilla on edistykselliset luuominaisuudet, eivät ole enää ainoastaan visuaalisesti todentuntuisia vaan myös biomekaanisesti realistisia. J750 Digital Anatomy™ 3D-tulostimen ohjelmistopäivitys mahdollistaa 3D-mallien tulostamisen, jotka jäljittelevät huokoisia luurakenteita, joustavia kudoksia ja nivelsiteitä, jotka muistuttavat täysin ihmisen anatomiaa.

Tel Avivin yliopiston laskennallisen mekaniikan ja kokeellisen biomekaniikan laboratorion tutkijat ovat suorittaneet kliinisen arvioinnin luumallien ominaisuuksista, jotka on tulostettu Digital Anatomy-järjestelmällä. Erityisesti keskityttiin siihen, kuinka tarkasti ne toistivat ruuvin vetovoimaa ja vääntömomenttia kortikaalisilla ja trabekulaarisilla ruuveilla. Tutkimuksessa pääteltiin, että 3D-tulostetuissa malleissa ortopedisilla ruuveilla oli samanlainen haptinen vaste kuin ihmisen luulla.

Toinen tutkimus, jonka tutkijat tekivät Technion Institute of Technology, Materials and Engineering laboratoriossa Israelissa, verrattiin 3D-tulostettujen selkärankamallien mekaanista tarkkuutta ihmisen selkärankaan. Tutkimus osoitti, että lannerangan 3D-tulostetut mallit toistivat hyvin tarkasti ihmisen selän liikealueen. Voit lukea tutkimuksesta lisää aiheesta julkaistusta kirjallisuudesta.

Lue alkuperäinen artikkeli täältä.


Stratasys Logo Protech Kundcase.jpgOta yhteyttä myyjään saadaksesi lisätietoa

Jari Laine
jari.laine@protech.fi
Puhelin: +358 505556688