Uudet 3D-ratkaisut tuotesuunnittelijoille

17.6.2021

Stratasys jatkaa vahvalla panostuksellaan markkinoiden johtavana 3D-tulostimien valmistajana tuomalla markkinoille neljä uutta tuotetta laitteisto- ja ohjelmistovalikoimaansa.

Stratasys julkaisee uusia tuotteita. Laitteisto- ja ohjelmistovalikoimaa täydennetään kahdella uudella PolyJet 3D-tulostimella, J35 Pro ja J55 Prime sekä kahdella uudella ohjelmistolla. Nämä tuotteet on suunniteltu erityisesti yrityksille, jotka työskentelevät iteratiivisten suunnitteluprosessien kanssa esimerkiksi kuluttajatuotteiden, kulutuselektroniikan, koulutuksen sekä ajoneuvo-, ilmailu- ja lääketieteen tuotteiden parissa.

J35 Pro on ensimmäinen desktop tyyppinen 3D-tulostin, jossa on monimateriaalitoiminto. J55 Prime perustuu aikaisemmin julkaistuun J55 3D-tulostimeen, mutta tällä versiolla on mahdollista tulostaa uusilla huippumoderneilla materiaaleilla.

-    Näiden uusien 3D-tulostimien ja ohjelmistojen avulla voidaan nopeasti ja tehokkaasti kehittää pakkausprototyyppejä merkittävän realistisesti, joka erottuu kaikesta muusta 3D-tulostustekniikasta, jota olen koskaan nähnyt, sanoo Anders Brask, Protech Nordik AB:n toimitusjohtaja.

Stratasys J35 Pro 3D Printer 800px.jpg
Stratasysin uusi J35 Pro.

J35 Pro – 3D-tulostin alhaisilla investointikustannuksilla

Kun otetaan huomioon alhaiset investointikustannukset ja materiaalivalikoima, J35 Pro on markkinoiden edullisin vaihtoehto tällä hetkellä. Järjestelmä on pienikokoinen ja soveltuu siten työpaikoille, jossa tilaa on rajoitetusti. J35 Pro:n avulla voidaan tehdä konseptimalleja harmaasävyisinä, korkealaatuisina ja erittäin yksityiskohtaisilla tekstuureilla. J35 Pro:lla voidaan tulostaa useita osia enintään kolmesta eri materiaalista samanaikaisesti yhdessä tulostuksessa.

J35Pro-part-2-1024x587.jpg
J35 Pro:lla 3D-tulostetuja osia.

J55 Prime – tulostaa todenmukaisia värillisiä osia

Stratasysin J55 Prime 3D-tulostin on edullinen täysväritulostin, jolla voi tulostaa useita moderneja materiaaleja konseptimallinnukseen. Tällä ratkaisulla voidaan tehdä todenmukaisia täysvärimalleja monimutkaisilla ja ontoilla yksityiskohdilla, kaikki läpinäkyvistä, koviin ja pehmeisiin osiin – yhdessä ja samassa tulostuksessa. Materiaalivalikoimassa on kumimainen Elastico, kestävä Digital ABS ja kehokontaktiin sertifioitu VeroContactClear. Näiden lisäksi J55 Prime:lla voidaan tulostaa kustannustehokkaasti DraftGrey konseptimateriaalia, joka on ihanteellinen nopeaan ja edulliseen iterointiin suunnitteluprosessin alkuvaiheessa.

3D-tulostetut pakkausprototyypit

Stratasys on kehittänyt uuden ohjelmistomoduulin, joka on saatavana GrabCAD Print:iin. Uuden pakkaussuunnitteluohjelman avulla voidaan tulostaa prototyyppejä värillisistä pakkauksista, joissa on tekstuureja, läpinäkyvyyttä ja joustavuutta.

Ohjelmistomoduuli yhdistettynä PolyJet 3D-tulostimeen ja materiaaleihin, auttaa suunnittelijoita tekemään yksityiskohtia erittäin ohuilla viivoilla, kuten esimerkiksi luettavaa tekstiä etiketteihin. Tämän ansiosta suunnittelutoimistot voivat näyttää erittäin realistisia täysvärimalleja asiakkailleen, mikä mahdollistaa nopeamman päätöksenteon.

Ohjelmisto on yhteensopiva J8 Prime, J7-sarjan ja J55 Prime 3D-tulostimien kanssa.

CUPS1-1024x683.jpg
PolyJet-tekniikalla valmistetut CUPS pakkausten värilliset prototyypit.

Upota esineitä, onteloita ja nesteitä 3D-tulosteeseen

Lopuksi Stratasys esittelee PolyJet Research Package-ohjelman, joka julkaistaan syyskuussa 2021. Ohjelma on suunnattu tutkijoille, jotka haluavat hallita paremmin PolyJet 3D-tulostusprosessia. Ohjelmiston avulla käyttäjät voivat upottaa tulostettujen osien sisälle esineitä, kuten elektroniikkaa, tyhjiä onteloita ja nesteitä sekä kokeilla muodonmuutoksia ns. 4D-geometria malleilla, nopeuttaakseen innovaatioita laboratoriossa.

Stratasys Partner logo.jpg


Yhteystiedot

Ota yhteyttä suoraan myyjään tai lähetä yhteystietosi yhteydenottolomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Jari Laine
jari.laine@protech.fi
Puhelin: +358 50 555 6688
Varaa Teams- tai puhelinkokous kanssani tästä.


Yhteydenottolomake

*Pakollinen tieto