Uutta teknologiaa 3D-tulostuksen massatuotantoon

25.3.2021

Stratasys esittelee uuden innovatiivisen teknologian, mikä on suunniteltu erityisesti tuottamaan nopeasti suuria määriä lopputuotteita. SAF on ensimmäinen jauhepohjainen tulostusmenetelmä Stratasysin valikoimassa.

Nyhet - SAF Stratasys.jpg

Protech voi nyt jakaa uuden SAF-teknologian ensimmäiset tiedot Stratasysin tulevan H-sarjan koneiden tulostusteknologiasta. Tämä 3D-tulostinten sarja käyttää jauhepohjaista SAF (Selective Absorption Fusion) tulostusmenetelmää, joka tarjoaa korkean tarkkuuden ja toistettavuuden ajoneuvoteollisuuden, kulutustavaroiden, elektroniikan ja teollisuuslaitteiden lopputuotteiden sarjatuotantoon.

–    Olemme jo pitkään kokeneet, että markkinat ovat vaatineet uutta vakaata tulostusmenetelmää ainetta lisäävään valmistukseen suurille tulostusmäärille, sanoo Protechin toimitusjohtaja Anders Brask. Suuren tulostusnopeuden ja korkean tulostuslaadun myötä SAF tulee ratkaisemaan monien pohjoismaisten asiakkaiden tarpeet.

SAF.jpgMassatuotantoa, jossa materiaalia ei tuhlata

Stratasys on yhteistyössä XAAR3D:n kanssa tutkinut ja kehittänyt SAF-teknologiaa kymmenen vuoden ajan. Teknologia muistuttaa MJF (Multi Jet Fusion) teknologiaa mutta siinä on useita teknologisia innovaatioita, jotka tarjoavat selkeitä etuja MJF:ään verrattuna.  Ainutlaatuisella jauheenkäsittelyjärjestelmällä on mm. varmistettu, että tarvittava jauhe jakautuu aina koko tulostusalustalle. Ylimääräinen jauhe voidaan käyttää uudelleen siten, että jauheen lämpöaltistuminen ja ikääntyminen minimoidaan. Tämä johtaa merkittäviin kustannussäästöihin. SAF-teknologia tarjoaa myös selvästi tasaisemman lämmön jakautumisen koko tulostusalustalle. Nämä edut ja monet teknologiset innovaatiot parantavat tulosteiden yksityiskohtien laatua, parantavat tehokkuutta, nopeuttavat läpimenoaikoja ja lisäävät kannattavuutta.

–    Stratasys on vahva brändi, joka tarjoaa erittäin luotettavia ja laadukkaita tuotteita, sanoo Protechin myyntipäällikkö Evald Ottosson. Olemme nähneet, kuinka massatuotannon tarpeet ovat viime vuosina lisääntyneet, ja sen takia tuntuu hienolta pystyä tarjoamaan 3D-tulostusratkaisu tähän kysyntään. Samalla se johtaa yksittäisen 3D-tulostetun osan kilpailukykyisiin kustannuksiin asiakkaalle.

Stratasysin uusi SAF-teknologiaan perustuva 3D-tulostin esitellään huhtikuussa 2021 ja sitä aletaan toimittamaan asiakkaille syksyllä 2021.

Poikkeuksellisen käyttövarma tulostuspää

SAF-teknologia käyttää 3D-tulosteen valmistamiseksi infrapunavalolle herkkää nestettä (HAF, High Absorbing Fluid) polymeerijauheen sulattamiseksi kerros kerrokselta. Tässä teknologiassa hyödynnetään patentoitua Big Wave™ -menetelmää jakamaan jauhe tasaisesti tulostusalustalle. Jokainen osan kerros tulostetaan luotettavasti poikkeuksellisen varmatoimisella teollisella Piezo-sähköisellä tulostuspäällä. Tämän jälkeen kerros altistetaan infrapunavalolähteelle, mikä saa pinnan sulautumaan yhteen HAF nesteen yhteisvaikutuksesta. Tämä toimenpide toistetaan kerros kerrokselta, kunnes osa on valmis.

Stratasysin webinaari SAF-teknologiasta 4.5.2021! Rekisteröidy täällä.


Stratasys Logo Protech Kundcase.jpg Ota yhteyttä myyjään saadaksesi lisätietoa

Jari Laine
jari.laine@protech.fi
Puhelin: +358 50 555 6688
Varaa Teams tapaaminen tai puhelinkeskustelu Jarin kanssa tästä.