Stratasys® FDM 3D-tulostimet

Ammattikäyttöön tarkoitetut 3D-tulostimet vahvojen prototyyppien, jigien, kiinnittimien ja lopputuotteiden valmistukseen korkean suorituskyvyn kestomuoveilla.

Stratasysin laaja tuotevalikoima FDM 3D-tulostimia ja materiaaleja soveltuu oppilaitoksiin, yrityksiin ja valmistavaan teollisuuteen, jotka työskentelevät jossain muodossa tuotekehityksen tai prototyyppivalmistuksen parissa. Stratasysin 3D-tulostimen avulla saat varman ja luotettavan tuotantoketjun ideasta valmiiseen tuotteeseen asti.

 • Bildspel-FDM.jpg

 • FDM 3D-tulostimet Stratasysiltä

  Stratasysin FDM (Fused Deposition Modeling) tekniikkaa käyttävät 3D-tulostimet soveltuvat tuotantoympäristöön, jossa vaatimuksena on luotettavuus ja hyvä lopputulos. Tuotevalikoima koostuu eri hintaluokan 3D-tulostimista, jotka sopivat yksinkertaisista edistyksellisempiin sovelluksiin.

  3D-tulostimet eroavat toisistaan suorituskyvyn, tulostusnopeuden, tulostusvolyymin ja käytettävissä olevien materiaalien osalta. Stratasys F123-sarjassa on useita 3D-tulostimia, jotka perustuvat samaan toiminnallisuuteen, mutta joilla on eri tulostusvolyymi sekä käytettävissä olevien materiaalien määrä, kuten Diran 410MF07, PLA  ja joustava TPU 92A. Stratasys F770 3D-tulostimessa on vaikuttavan suuri tulostusvolyymi, joka on 1000 x 610 x 610 mm. Saatavilla olevat materiaalit ovat ABS-M30 ja ASA.

  Tarvitsetko apua? Me autamme sinua oikean 3D-tulostimen valinnassa tarpeidesi mukaan. Ota yhteyttä jo tänään.

 • Stratasys 800px.jpg

 • smart phone with fdm guide.jpg

 • Vähennetään tuotantokustannuksia

  Perinteisillä valmistusmenetelmillä, kuten puun kaivertamisella tai mallilevyn jyrsinnällä suunnitteluvirheiden löytäminen voi olla kallista ja aikaa vievää. Sen sijaan, että aloittaisi uuden prototyypin suunnittelun ja valmistuksen alusta, voidaan vain muokata 3D-mallia ja antaa 3D-tulostimen suorittaa työ. Tämä säästää arvokasta aikaa ja suunnittelija voi sen sijaan käyttää aikaa muihin projekteihin. Malliin voidaan tehdä muutokset päivällä ja antaa 3D-tulostimen työskennellä yöllä. Prototyyppi on valmis seuraavana aamuna ja kehitysprosessi voi jatkua.

  3D-tulostimet mahdollistavat rakenteen ja toiminnan verifioinnin aikaa säästävällä tavalla. Havaitsemalla ja korjaamalla suunnitteluvirheet ajoissa, voit säästää huomattavasti aikaa ja rahaa sekä iteroida nopeammin kovan kilpailun markkinoilla.

  Lue asiakaskertomuksemme Thule Sverige:stä, joka kehittää konsepti-ideoita ja tekee suunnittelun verifiointeja Stratasysin 3D-tulostimella.

 • Protech Stratasys FDM 3D-skrivare för att reducera kostnader.jpg

 • Stratasys FDM 3D-skrivare 800px.jpg

 • Lopputuotteita, varaosia ja komponentteja tarpeen mukaan

  Paikallisen tuotantoympäristön ja 3D-tulostimien avulla yritykset voivat tulostaa lopputuotteita, kuten varaosia ja muita komponentteja ”on demand” eli tarpeen mukaan. Tämä auttaa vähentämään huimattavasti varastointikustannuksia sekä käsittely- ja kuljetuskustannuksia. Valitse osa vapaasti tarpeesi mukaan ja tulosta yksi komponentti lyhyessä ajassa tai aloita 50 varaosan sarjatuotanto yön yli. Täältä voit lukea Teledyne RESON A/S:sta, joka käyttää Stratasys 3D-tulostinta sarjatuotantoon.

  Yrityksissä voidaan itse suunnitella ja tulostaa räätälöityjä apuvälineitä työturvallisuuden ja työympäristön parantamiseksi. Kiinnittimien ja tuotannon apuvälineiden avulla voidaan inhimilliset virheet tuotannon aikana minimoida ja varmistaa laatu kaikissa vaiheissa. Osan rikkoutuessa, voit vain tulostaa uuden.

  Stratasys työskentelee jatkuvasti saadakseen 3D-tekniikan kaikkien saataville. 3D-tulostimien hintojen alentuessa ja tekniikan kehittyessä, voivat entistäkin pienemmät yritykset investoida ammattimaiseen tuotantoympäristöön. Lue perheyritys Premo:sta, joka kehittää räätälöityjä tuotteita Stratasysin 3D-tulostimilla.

 • Stratasysistä

  Stratasys on perustettu vuonna 1989 ja se on nykypäivänä maailman suurin 3D-tulostimien valmistaja. Yrityksen perustajat ovat S. Scott Crump ja hänen vaimonsa Lisa Crump. Edellä mainitun Stratasysin käyttämän FDM-tekniikan keksi S.Scott Crump vuonna 1989. Stratasysin FDM 3D-tulostimet valmistetaan Stratasysin tehtaalla Minnesotassa, USA:ssa. Vuosien varrella Stratasys on ostanut Objet:n ja MakerBot:n.

  Mitä Fused Deposition Modeling tarkoittaa?

  Fused Deposition Modeling (FDM) on tunnettu valmistusmenetelmä 3D-tulostimille, mikä keksittiin 1980-luvun lopussa. Stratasys FDM 3D-tulostin rakentaa kappaleen digitaalisen 3D-mallin pohjalta kerros kerrokselta. Kone sulattaa ensin kestomuovista valmistettua lankaa nestemäiseksi. Sitten tulostuspää pursottaa muovin, joka jähmettyy välittömästi. Tulostusalusta, johon osa tulostuu, laskeutuu jokaisen kerroksen jälkeen, jolloin tilaa jää tulosteen seuraavalle kerrokselle. Tämä toistuu, kunnes tulostus on valmis. FDM-tekniikka on ainutlaatuinen ja antaa vapaat kädet tulostaa prototyyppejä kaikilla mahdollisilla kulmilla ja muodoilla. Tukimateriaalin avulla 3D-tulostimella on mahdollista tulostaa esimerkiksi ontelomaisia osia tai nivellettyjä kokoonpanoja, mitä voi hyödyntää mm. jigeissä ja kiinnittimissä. Tukimateriaali liuotetaan pois pesuasemassa.

  Haluatko tietää enemmän? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

 • Ota yhteyttä myyjään

  Ota suoraan yhteyttä myyjään tai lähetä yhteystietosi yhteydenottolomakkeellamme, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

  Jari Laine
  jari.laine@protech.fi
  Puhelin: +358 50 555 6688
  Varaa Teams tapaaminen tai puhelinkeskustelu Jarin kanssa tästä.

 • Protechista

  Protech on perustettu vuonna 1993 ja on nykyisin Pohjoismaiden suurin Stratasys 3D-tuotteiden toimittaja. Meillä on pitkä kokemus Stratasys tuotteista ja sen vuoksi voimme tarjota asiakkaillemme ammatillisesti korkeatasoiset palvelut kuten 3D-tulostimien myynnin, tulostusmateriaalit sekä koulutuksen ja tuotetuen kaikille tuotteillemme.

  Stratasys Partner logo 2016_300px.png