ECCO nykyaikaistaa kengänvalmistustaan Origin One:lla

Tanskalainen kenkävalmistaja ECCO käyttää Stratasys Origin One® 3D-tulostusjärjestelmää tuotekehityksen nopeuttamiseen. Konseptimalleja ja istuvuutta tarkistetaan nyt jo kehitysvaiheen alussa 3D-tulostettujen muottien ja lestien avulla.

ECCO.jpg

ECCO nopeuttaa tuotekehitystä sisällyttämällä Stratasys Origin One 3D-tulostimen kenkien valmistuksen kehitysprosessiin. Itse asiassa kengänvalmistus on uskomattoman manuaalinen prosessi, mutta ECCO on pyrkinyt integroimaan innovatiivisia teknologioita kengänvalmistukseensa, mikä mahdollistaa lisääntyneen automaation ja virtaviivaisemman kehitysprosessin.

Origin One täytti tiukat vaatimukset

ECCO käyttää Portugalin ja Tanskan kehityslaitoksissaan 3D-tulostimia muottien ja lestien kehitystarkoituksiin. Näin saavutetaan CNC-koneistettua alumiinia vastaavat laatuvaatimukset. Henkel Loctite -fotopolymeeristä valmistetut muotit ja lestit ovat nopeampia valmistaa ja uusi prosessi maksaa huomattavasti vähemmän kuin alumiinin CNC koneistus.

ECCO_Origin Stratrasys.jpg-    Innovatiivinen lähestymistapamme kenkien kehittämiseen ja halu asettaa asiakaskokemus etusijalle nostivat ainetta lisäävän valmistuksen loogiseksi seuraavaksi askeleeksi kehitysprosessimme kehittämisessä, sanoo JAKOB Møller Hansen, ECCO:n tutkimus- ja kehitysjohtaja. Etsiessämme oikeaa kumppania testasimme erilaisia 3D-tulostimia pinnan viimeistelyn, tulostusnopeuden ja tarkkuuden osalta. Testaamistamme vaihtoehdoista Stratasysin Origin One täytti parhaiten tiukat vaatimuksemme, Møller Hansen sanoo.

Kenkämuotit vertaansa vailla olevalla laadulla

Stratasys testasi yhteistyössä useiden materiaalitoimittajien kanssa erilaisia hartseja, jotka vastaisivat ECCO:n erityistarpeita. Valinta osui lopulta Henkelin Loctiteelle. Stratasys Origin One 3D-tulostustekniikan ja räätälöityjen Henkel materiaalien yhdistelmä on antanut ECCO:lle mahdollisuuden luoda kenkämuotteja, jotka kestävät tuhansia askelia ilman näkyvää heikkenemistä. Lisäksi ainetta lisäävällä valmistustekniikalla tuotetun kengän laatu on samalla tasolla kuin mitä saavutetaan perinteisillä CNC-koneistetuilla alumiinimuoteilla.

Suuret kustannussäästöt

Kun muotit valmistetaan 3D-tulostamalla koneistuksen sijaan, voidaan tulostaa yksi pari muottilevyjä yön aikana, mikä on huomattavasti kustannustehokkaampaa kuin CNC-koneistettu muottipari. Tämän ansiosta suunnittelijat ja kehittäjät voivat testata toiminnallisia kenkämalleja jo aiemmin kehityssyklissä, jolloin tuotetiimi voi ajoissa varmistaa uusien tyylien ja mallien istuvuuden ja mukavuuden. Vihdoinkin ECCO voi valmistaa muotteja nopeasti siellä missä niitä tarvitaan. Tämän takia ei enää tarvitse lähettää raskaita metallimuotteja, mikä vähentää kustannuksia ja minimoi toimitusviiveiden riskin.

protech-stratasys-platinum-partner.png


Haluatko tietää enemmän?

Ota yhteyttä Protechiin saadaksesi lisätietoja siitä, miten ainetta lisäävää valmistusta voidaan käyttää yrityksessäsi. Autamme sinua löytämään oikeat ratkaisut, jotka voivat sekä virtaviivaistaa kehitysprosesseja että vähentää tuotantokustannuksia.

Jari Laine
jari.laine@protech.fi
Puhelin: +358 50 555 6688
Varaa Teams- tai puhelinkokous kanssani tästä.


Yhteydenottolomake

*Pakollinen tieto