Innovatiivinen hitsausjigi ULTEM:sta

Protechin 3D-tulostettu hitsausjigi inspiroi valmistavaa teollisuutta ajattelemaan uudella tavalla.

Protech Svetsfixturer Ultem Stratasys 3.png

Huomaamme usein, että asiakkailla on tarve valmistaa suuria metalliosia. Suuria osia ei normaalisti pysty tulostamaan kokonaisina 3D-metallitulostimella. Yksinkertainen tapa ratkaista tämä on jakaa yksityiskohdat eri osiin ja sitten hitsata ne yhteen. Hitsauksen suorittamiseksi eri metalliosat on pidettävä hitsausjigissä. Tässä esimerkissä Protech on rakentanut täydellisen hitsausjigin yhdysvarsi tyyppiselle kappaleelle.

Protech Svetsfixturer Ultem Stratasys 2.png

Kahdella eri tulostusmenetelmällä valmistettu hitsausjigi

Jigin runko on tulostettu FDM-tekniikalla ULTEM-materiaalista. ULTEM on korkean suorituskyvyn materiaali, joka kestää korkeita lämpötiloja ja sopii erinomaisesti käytettäväksi apuna hitsauksen kanssa. Rakenne on tehty siten, että yhdysvarsi voidaan hitsata kahdelta puolelta ja siten saavuttaa hyvä liitos eri osakomponenttien välillä. Olemme myös hyödyntäneet metallitulostusta kaapeliliitännän ja maadoituskaapeleiden valmistuksessa. Hitsausjigiin on kiinnitetty suoraan myös jigipuristimet, jotka pitävät yhdysvarren eri osat paikoillaan koko hitsausprosessin ajan. Tämä minimoi jännityksen muodostumisen, joka voi johtaa vääntyneeseen osaan.

Protech Svetsfixturer Ultem Stratasys 4.png

Yhdysvarsi on jaettu kolmeen osaan ja liitetty sitten yhteen

Yhdysvarren konstruktiota suunnitellessamme päätimme jakaa kokonaisuuden kolmeen eri osaan, jotka sitten hitsattiin yhteen. Yhdysvarsi koostuu 3D-tulostetusta keskikannattimesta ja kahdesta vesileikatusta levyvarresta, jotka kaikki ovat ruostumattoman teräksen laatua 316L.

Protech Svetsfixturer Ultem Stratasys.png

Mahdolliset sovellukset tämäntyyppiseen valmistukseen

Vain suunnittelijan mielikuvitus asettaa rajan sille, kuinka eri metalliosien valmistusmenetelmiä voidaan yhdistää ja hitsata yhteen 3D-tulostetun hitsausjigin avulla.

  • Automaatiokoneiden komponentit
  • Tuotantolaitteiden varaosat
  • Osien korjaus ajoneuvo-, juna- ja ilmailuteollisuudessa

PROTECH LOGO_for light backgrounds.pngYhteydenottolomake

*Pakollinen tieto