3D-tulostus virtaviivaistaa Støtekin työnkulkua

Støtek on yritys, joka keskittyy vahvasti kehitykseen ja tuotantoon. Stratasys F170 3D-tulostimeen investoimisen jälkeen koko liiketoiminnan kehitys on parantunut ja ainetta lisäävä valmistus on nyt luonnollinen osa valmistusprosessia.

Case - Støtek.jpg

Støtek perustettiin vuonna 1987, mutta yhtiön nykyinen omistaja, Hans Henrik Würtz, osti sen vuonna 2007. Hän oli tuolloin kunnianhimoinen myyjä yrityksessä. Tähän mennessä yritys on kasvanut voimakkaasti. Tanskan Vojensin pääkonttorissa on sekä hallinto-, tuotanto- että varastotilaa sekä noin 90 työntekijää. Støtek kehittää energiaystävällisiä alumiinin sulatus-, säilytys- ja annostelu-uuneja autoteollisuudelle ja sen alihankkijoille. Elokuussa 2021 Støtek investoi ensimmäiseen 3D-tulostimeensa, joka oli Stratasys F170.

Per Kragelund Støtek.jpg

3D-tulostin tarjosi enemmän suunnittelun vapautta

Vuonna 2015 Per Kragelund palkattiin toimitusketjun johtajaksi Støtekiin. Perin kiinnostus ainetta lisäävään valmistukseen heräsi melkein vahingossa, kun hän osti MakerBot Replicator +:n kotitoimistoonsa. Aluksi Per käytti 3D-tulostinta omiin tarpeisiinsa, mutta vähitellen hän alkoi miettiä 3D-tulostuksen muita mahdollisuuksia.

-    Yhtäkkiä tajusin, kuinka paljon suunnittelun vapautta ainetta lisäävä valmistus antaa, Per sanoo. Siksi me Støtekissä aloimme suunnitella esineitä, jotka tulostuvat yhdessä yössä omalla 3D-tulostimellani. Pian otin tulostimen mukaan töihin, Per sanoo.

Tämä loi tarpeen ainetta lisäävälle valmistukselle. Pelkän 3D CAD mallin sijaan voitiinkin nyt saada fyysisiä kappaleita, joita oli helppo soveltaa eri tarkoituksiin. Nyt onkin yhtäkkiä hyvin lyhyt matka idean syntymisestä valmistukseen.

Loputtomat mahdollisuudet ainetta lisäävän valmistuksen avulla

Nyt on kulunut melkein kuusi kuukautta siitä, kun Støtek investoi Stratasys F170 -tulostimeen. Kehitysvaiheessa tulostetaan ja räätälöidään muotteja, jotka lopulta muodostavat pohjan valmistuksessa käytettäville lopullisille muoteille. Lisäksi 3D-tulostimella valmistetaan massatuotantona myös annostelu-uuneissa käytettävien pumppujen sisäosia. Osat on tulostettu pääosin ABS muovista, mikä mahdollistaa paremman ja vahvemman lopputuloksen.

-    Koko Støtekin organisaatio pohtii 3D-tulostuksen mahdollisuuksia, Per sanoo. Jos työntekijällä on idea, suunnitteluosastomme toteuttaa sen. Vain mielikuvitus asettaa rajat, hän sanoo.

Per ei epäile hetkeäkään, etteikö ainetta lisäävä valmistus olisi parantanut yrityksen kehitystoimintaa. Hän korostaa ominaisuuksia, kuten nopeutta, tehokkuutta ja joustavuutta. Ne ovat sitä, mitä myös yrityksen asiakkaat vaativat. Muita yrityksiä hän voi vain rohkaista ottamaan 3D-tulostuksen luonnolliseksi osaksi työprosessia. Siihen on helppoa lähteä mukaan. Aloita pienistä tarpeista ja anna tarpeiden kehittyä.

Arvokasta aikaa säästyy 3D-tulostuksen avulla

Kun investointipäätös 3D-tulostimeen tehtiin, asia eteni nopeasti. Koska Per oli kiinnostunut ainetta lisäävästä valmistuksesta, hän tiesi jo aiemmin, että Stratasysin 3D-tulostin oli oikea valinta Støtekille, muun muassa sen erinomaisen käyttäjäystävällisyyden ja luotettavuuden vuoksi. Nämä olivat yritykselle välttämättömiä.

-    Protech tarjosi nopean asennuksen ja koulutuksen Stratasys F170 tulostimeen, Per sanoo. Alkuun pääseminen oli uskomattoman helppoa. Kun olemme tarvinneet apua, olemme saaneet Protechilta erittäin hyvää tukea.

3D-tulostimeen investoimisen myötä yritys on virtaviivaistanut työnkulkuaan ja alentanut tuotantokustannuksia.

-    Støtekille päätös 3D-tulostimen hankkimisesta oli helppo tehdä, Per sanoo. Säästämme paljon aikaa tulostaessamme itse omalla koneella ja se aika on yritykselle korvaamatonta, hän päättää.

protech-stratasys-platinum-partner.png


Haluatko tietää enemmän?

Ota yhteyttä Protechiin saadaksesi lisätietoja siitä, miten ainetta lisäävää valmistusta voidaan käyttää yrityksessäsi. Autamme sinua löytämään oikeat ratkaisut, jotka voivat sekä virtaviivaistaa kehitysprosesseja että vähentää tuotantokustannuksia.

Jari Laine
jari.laine@protech.fi
Puhelin: +358 50 555 6688
Varaa Teams- tai puhelinkokous kanssani tästä.


Yhteydenottolomake

*Pakollinen tieto