Stratasys H350 tulostaa erittäin suurella pakkaustiheydellä

220 osaa tulostettiin 6 tunnissa 47,5 %:n pakkaustiheydellä. Kilpaileviin tulostusmenetelmiin verrattuna SAF-tekniikka osoittautui täysin ainutlaatuiseksi.

Bildspel - SAF 2.png

Protech on lyhyessä ajassa toteuttanut suunnittelu- ja valmistustyön, jonka tavoitteena on valmistaa sarja erityisesti räätälöityjä kiinnikkeitä, jotka voidaan lukita profiiliputken ympärille.

Tuotantomenetelmän valinta osui Stratasysin hiljattain kehittämään SAF (Selective Absorption Fusion) teknologiaan. Stratasys H350 on SAF-tekniikkaa käyttävä 3D-tulostin, joka on kehitetty erityisesti lopputuotteiden sarjatuotantoon.

Ensimmäisessä tulostustyössä 220 osaa pakattiin neljään kerrokseen 47,5 %:n pakkaustiheydellä. Tulostus kesti yhteensä 6 tuntia, mukaan lukien tulostus- ja jäähdytysaika. Näin tuotantoaika on vain 1,4 minuuttia per osa ja käytännössä kaikki ylimääräinen kovettamaton jauhe voidaan kierrättää.

Bildspel - SAF.png

Kun vertaamme tuotantotuloksiamme kilpaileviin tulostusmenetelmiin, voimme todeta, että H350:n tuottavuus on ainutlaatuinen. Testeissä muulla jauhepohjaisella tekniikalla näemme, että osan geometria on pakattava 45 asteen kulmaan, jotta vältetään pintojen painuminen, mitä ilmiötä ei ole H350:ssä.

Ilmiön puuttuminen johtuu Stratasys H350:n tulostusalustan ainutlaatuisesta lämpötilan säädöstä sekä siitä, että jauheen levittäminen ja kuumennus tapahtuvat rinnakkain ja samaan suuntaan.

Stratasys SAF.png3D-tulostin H350 sopii teollisuudelle, jossa on korkeat vaatimukset tulostuslaadulle ja turvallisille tuotantoketjuille. Tulostin sopii myös yrityksille, joissa työskennellään kaupallisten laitteiden, kuluttajatuotteiden, ajoneuvojen ja kuljetuksen parissa sekä muille aloille, joissa vaaditaan suurta toistotarkkuutta sarjatuotannossa.

Osat on tulostettu High Yield PA11 materiaalilla.

Ota yhteyttä myyjään

Jari Laine
jari.laine@protech.fi
Puhelin: +358 50 555 6688


20230413_144313.jpg

Tässä voi nähdä selvästi vasemmalla olevan osan, jossa on painuneet pinnat. Osa on tulostettu kilpailevalla tekniikalla.
Oikealla oleva osa on tulostettu Stratasys H350:llä.

20230413_134641.jpg

Kilpailevalla tekniikalla tulostettujen osien pinnassa näkyy painautumia.


Yhteydenottolomake

*Pakollinen tieto