Tulosta konseptimalleja nopeuttaaksesi päätöksiä

Asiakkaiden saama välitön käsitys tuoteideasta voi olla ratkaisevan tärkeää. Taga, joka auttaa asiakkaitaan kehittämään tuotteita vallankumouksellisella teknologialla, on havainnut, että J35 Pro 3D-tulostin on tehostanut heidän tuotekehitysprosessejaan ja saanut heidät erottumaan kilpailijoistaan.

parazero-08_72dpi.jpg

Taga on muotoilu- ja suunnitteluyritys, joka on erikoistunut teknologian ja teollisuuden tuotekehitykseen. Yritys on perustettu vuonna 2002. Se on muotoillut ja kehittänyt yli 1000 tuotetta kuluttaja- ja ammattikäyttöön sekä lääketieteeseen.

Ainutlaatuinen muotoilu ei saa olla vaarassa paljastua

Kuten monet muutkin yritykset, myös Taga kohtaa kovia haasteita kuten kovaa kilpailua ja jatkuvaa painetta tehdä vaikutus ja luoda riittävän innovatiivisia ratkaisuja liiketoiminnan voittamiseksi.

Tagan suurin haaste on ollut liian pitkät läpimenoajat suunnitteluprosessien ja testattavien prototyyppien kanssa. Toimitusaikojen lyhentämiseksi rajoitettu määrä suunnitelmia lähetettiin ulkopuolisille palvelutoimistoille. Silloin pyrittiin huolellisesti varmistamaan, että kyseiset toimistot olivat luotettavia eivätkä vaarantaneet Tagan tai heidän asiakkaidensa kehittämän ainutlaatuisen designin paljastumista. Toiminnallisissa testeissä kävi kuitenkin ilmi, että prototyyppien laatu ei vastannut Tagan vaatimuksia. Yaniv Adir, Tagan projektipäällikkö, tajusi silloin, että jonkin oli muututtava.

3D-tulostimet mahdollistivat nopeamman tuotetestauksen

Tagalla oli mahdollisuus testata joitakin tulosteita Stratasys J35 Pro:lla ja tulos ylitti kaikki odotukset. He päättivät antaa suunnittelijoiden ja insinöörien käyttää J35 Prota. 3D-tulostimet tarjosivat useita etuja, mutta Yaniv uskoo, että suurin hyöty on ollut kyky suorittaa nopeita testejä.

-    3D-tulostin on ollut erittäin hyödyllinen projekteissamme, Yaniv sanoo. Monet malleistamme ovat IP-suojattuja ja sisäisesti toteutettu tulostaminen on lisännyt turvallisuutta sekä meille että asiakkaillemme.

parazero_laifstayl-01-1.jpg

Erillinen turvajärjestelmä droneille

Yksi esimerkki on, kun Taga sai asiakkaalta pyynnön kehittää tekninen järjestelmä ja muotoilu droonien itsenäiseksi turvajärjestelmäksi. Tuotteen haasteena oli kyetä pysäyttämään dronen propellit, jotta vältytään droonien törmäyksistä ja henkilövahingoilta maassa.

Turvajärjestelmä voidaan helposti kiinnittää droneen ja sen diagnostiikan avulla havaitaan, jos drone menee kantaman ulkopuolelle, osuu esteeseen, siihen tulee vika tai se alkaa pudota odottamatta. Sekunnin murto-osassa propellit lukittuvat, luukku avautuu ja laskuvarjo laukeaa, turvaten dronen hitaan laskeutumisen vahingoittamatta ketään maassa propellin lavoista.

j35-pro-safe-air-2.jpg

J35 Pro erotti Tagan kilpailijoista

Propellit pysäyttävä toiminto tarvitsi kumimaista materiaalia ja Taga oli epävarma tarvittavasta jäykkyyden tasosta. Ilman J35 Prota projekti olisi vaatinut monta työtuntia ja lukemattomia toiminnallisia testejä. Mutta 3D-tulostimella Taga pystyi tulostamaan neljä erilaista prototyyppiä lukitustoiminnolla ja erilaisilla jäykkyysasteilla. Tämä antoi asiakkaalle välittömän käsityksen konseptista ja voitiin edetä tuotesuunnitteluun nopeasti. J35 Pro ei ainoastaan edistänyt tehokasta tuotekehitystä, vaan sai Tagan myös erottumaan kilpailijoistaan.

Nykyään järjestelmää myydään menestyksekkäästi kaikkialla maailmassa ja dronet hyväksytään lentämään ihmisten yli esimerkiksi tapahtumissa ja konserteissa.

Konseptimallien tulostusta yön yli

J35 Pro:n kanssa Taga on pystynyt täydentämään tuotekehitysosastoaan monimateriaalitulosteilla. Joustavien ja jäykkien materiaalien yhdistelmä mahdollistaa konseptimallien ja prototyyppien luomisen useisiin erilaisiin tuotteisiin, joissa vaaditaan erilaisia ominaisuuksia ja tarpeita.

-    Ennen kuin meillä oli J35 Pro, jouduimme käyttämään paljon aikaa kommunikointiin ja useiden eri mallien valmistamiseen, Yaniv sanoo. Se kesti viikkoja ja vaati useita testejä, jotka eivät aina toimineet. Uuden sisäisen mahdollisuutemme ansiosta teemme useimmat tulostustyöt yhdessä yössä ja voimme näyttää asiakkaillemme konseptimalleja jo seuraavana päivänä, Yaniv päättää.

Protech Platinum Stratasys.png


Haluatko tietää enemmän?

Ota yhteyttä Protechiin saadaksesi lisätietoja siitä, miten ainetta lisäävää valmistusta voidaan käyttää yrityksessäsi. Autamme sinua löytämään oikeat ratkaisut, jotka voivat sekä virtaviivaistaa kehitysprosesseja että vähentää tuotantokustannuksia.

Jari Laine
jari.laine@protech.fi
Puhelin: +358 50 555 6688
Varaa Teams- tai puhelinkokous kanssani tästä.


Yhteydenottolomake

*Pakollinen tieto