Hiilikuituvahvisteinen Nylon 12 muutti kaiken

Utah Trike kehittää ja valmistaa asiakasräätälöityjä kolmi- ja nelipyöräisiä maastokäyttöisiä pyörätuoleja. Heille avautui uusia mahdollisuuksia hiilikuituvahvisteisten Nylon tulosteiden avulla. Yritys käyttää 3D-tulostinta koko tuotantoketjussa prototyypistä lopputuotteeseen.

Utah Trike - Nylon 12CF - Kolfiber - 3D-skrivare - Stratasys - Protech.jpg

Utah Trike kehittää ja valmistaa asiakasräätälöityjä kolmi- ja nelipyöräisiä maastokäyttöisiä pyörätuoleja. Jo yrityksen perustamisesta lähtien tarkoituksena on ollut valmistaa räätälöityjä tuotteita asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin.

-    "Ensin rakensimme tavalliseen runkoon räätälöidyn kaksipyöräisen ajoneuvon ja pian kaikki asiakkaat halusivat räätälöityjä ajoneuvoja”, sanoo Utah Triken toimitusjohtaja Ashley Guy.

Edistyksellisten prototyyppien valmistaminen toiminnallisiin testeihin

Valmistettaessa räätälöityjä tuotteita on myös haasteita, kuten aika ja raha. Ajoneuvossa voi olla enemmän kuin 100 osaa ja aluksi Utah Triken olikin vaikea pitää kustannukset alhaisina.

-    "Meillä oli muutamia CNC-koneita, jotka työskentelivät ympäri vuorokauden”, sanoo Guy. "Jigien ja kiinnittimien kanssa oli aina haasteita ja sen takia prototyypin saavuttaminen kesti kauan”. Prototyyppien kehittyessä Utah Triken oli vaikea löytää palveluntarjoajia. Utah Trike alkoi etsiä ratkaisua, jotta he voisivat itse luoda prototyyppejä aika- ja kustannustehokkaasti.

-    "Nähdessäni ensimmäisen kerran 3D-tulostusteknologiaa, se oli lumoavaa, mutta minulla ei ollut aavistakaan mitä etsin”, sanoo Guy. Pian Guy ja hänen tiiminsä huomasivat, että 3D-tulostus voisi ratkaista useita valmistusprosessin vaiheita.

Utah Trike - Stratasys - Protech.jpg

Stratasysin hiilikuituvahvisteinen Nylon muutti kaiken

Oman 3D-tulostimen avulla suunnitteluprosessia voidaan yksinkertaistaa ilman aikaa vieviä haasteita, kuten valmistusteknisiä rajoitteita tai edistyksellisten valmistusmenetelmien käyttämistä. Kesti kuitenkin jonkin aikaa löytää oikea materiaali heidän toiminnallisiin testeihin.

-    "Omalla 3D-tulostimella voisin keskittyä paremmin suunnitteluun ja tehdä toiminnallisempia osia miettimättä, miten alumiinia muotoillaan tai millaisia hiilikuituosia voidaan laminoida”, sanoo Guy. "Aloimme käyttämään Nylon 12 materiaalia, mutta se ratkaisi vain 75% haasteistamme”, kertoo Guy. "Teimme prototyypin nelipyöräisestä tulostettujen osien avulla usealla eri materiaalilla, mutta tulosteet olivat aina liian hauraita tai liian joustavia”. Kun Guy oli kokeillut Nylon 12CF materiaalia, hän tiesi löytäneensä materiaalin, joka muuttaisi hänen liiketoimintaansa.

-    "Nylon 12CF on uskomaton. Se on muuttanut meillä kaiken”, sanoo Guy. Materiaalin ominaisuuksista lujuus, samoin kuin liukeneva tukimateriaali, ovat tärkeitä Utah Trikelle. "Lisäksi voimme laittaa tulosteen rumpuhiontaan ja seuraavana päivänä osa on sileä ja kiiltäväpintainen”, sanoo Guy. "Nylon 12 materiaalin uusi hiilikuituversio oli juuri oikea meille”, Guy toteaa. "Tehdessämme toiminnallisia testejä tulosteille ja ajaessamme pyörätuoleilla mäkeä ylös ja alas, oli Stratasysin FDM Nylon 12CF ainoa materiaali, joka vastasi odotuksiamme”.

3D-tulostus on nyt osana koko tuotantoketjua

Yksi Utah Triken tuotteista nykypäivänä on polkukäyttöinen pyörätuoli. Se on rakennettu 450:stä eri osasta, joista 120 on 3D-tulostettu. Omalla 3D-tulostimellaan yritys on vähentänyt tuotantoaikoja kahdesta kuukaudesta kahteen viikkoon, mikä on puolestaan vähentänyt yrityksen kustannuksia merkittävästi.

-    "Stratasysin FDM-tekniikan avulla voimme tulostaa kevyitä rakenteita erinomaisella jäykkyydellä, nopeasti ja paremmalla toistettavuudella, kuin millään muulla näkemällämme tekniikalla”, kertoo Guy. Utah Trike käyttää Stratasys FDM 3D-tulostinta prototyyppien, jigien ja kiinnittimien valmistuksessa lopputuotanto-osiin asiakasräätälöitynä ja lyhyessä ajassa.


Stratasys Protech.jpg