30 vuotta Stratasysin yhteistyökumppanina

14.2.2024

Tänä vuonna Protech on toiminut 30 vuotta Stratasysin 3D-tulostimien jälleenmyyjänä. 30 vuotta sitten Protech myi Pohjois-Euroopan ensimmäisen FDM 3D -tulostimen, Stratasysin koneen.

Anders Brask och Andy Stratasys.jpg
Vasemmalla Anders Brask, Protechin toimitusjohtaja, oikealla Andreas Langfeld, Stratasysin EMEA-alueen johtaja.

Protech on ollut Stratasys-tuotteiden jälleenmyyjä kolmen vuosikymmenen ajan. Kun Protech perustettiin vuonna 1993, koko 3D-tulostimien maailmanmarkkinat olivat laajuudeltaan vain noin 350 konetta vuodessa. Nykyään tilanne on toinen. Todennäköisesti yhtä monta konetta myydään tämän artikkelin lukemisen aikana.

-    Vuonna 1994 Stratasys luotti Protechiin rakentaessaan vahvan kumppanin Pohjoismaihin, sanoo Protechin toimitusjohtaja Anders Brask. Se on ollut uskomaton matka, jonka tuloksena olemme Pohjoismaiden suurin teollisten 3D-tulostimien toimittaja, jolla on omat Protech-yritykset kaikissa Pohjoismaissa.

Stratasys EMEA -johtaja on ylpeä Protechista

Andreas Langfeld, Stratasysin EMEA-alueen johtaja, on ylpeä Protechista uskollisena ja vakaana Stratasysin edustajana Pohjoismaissa.

-    Stratasysilla on ilo juhlia 30-vuotista kumppanuutta Protechin kanssa, Andreas sanoo. Nopeasti kehittyvällä ja innovatiivisella 3D-tulostusteollisuudella näemme pitkän kumppanuussuhteemme osoituksena siitä, kuinka paljon arvostamme kumppanuutta ja päivittäisen liiketoimintamme takana olevia ihmisiä. Luottamus ja asiantuntemus, jonka olemme rakentaneet yhdessä Protechin kanssa useiden vuosien ajan, antaa asiakkaillemme vakautta ja turvaa heidän aiemmille ja tuleville investoinneille. Olemme täällä yhdessä pysyäksemme, Andreas sanoo ja jatkaa: Protech on ollut, on ja tulee jatkossakin olemaan luotettava tulevaisuuden toimittaja ja kumppani asiakkaillemme. Odotamme, että yhdessä johdamme ja muutamme toimialaamme suuntaan, jossa näemme asiakkaidemme mukauttavan tuotteitaan yhä henkilökohtaisempaan ja kestävämpään maailmaan.

LinkedIn 30 år Partner.jpg          
Todiste pitkästä kumppanuudesta, allekirjoittanut S. Scott Crump, Stratasysin ja FDM-teknologian perustaja.

Ensimmäinen Pohjois-Eurooppaan toimitettu FDM 3D-tulostin

Vuonna 1994 Protech toimitti Pohjois-Euroopan ensimmäisen 3D-tulostimen. Ostaja oli VTC (Verktygstekniskt Centrum i Ystad), josta tuli sitten GT Prototyper AB ja sen jälkeen Prototal GTP AB. Laitteen myi Protechin hallituksen puheenjohtaja ja osaomistaja Evald Ottosson. Evald osti myös 3D-tulostimen takaisin 2000-luvulla, kun silloisen asiakkaan oli määrä romuttaa se. Se on nyt ainutlaatuinen teollisuushistoriallinen aarre, joka on nähtävissä Protechin näyttelyssä Järfällassa.

Evald Ottosson_800px.pngEvald Ottosson ja ensimmäinen 3D-tulostin, jonka hän myi vuonna 1994.

-    Olimme Stratasysin kanssa yhteydessä lokakuussa 1994 ja jo saman vuoden joulukuussa saimme tilauksen VTC:ltä, Evald kertoo. Sopimuksen mukaan saimme ensiksi esitellä 3D-tulostinta näyttelyssä vuoden 1995 alussa. Laite herätti valtavasti huomiota, koska se oli ensimmäinen 3D-tulostin, joka esiteltiin messuilla Pohjoismaissa.

Luotettavat tuotteet ja vankka osaaminen

Yrityksessä on vahva tuntemus ainetta lisäävästä valmistuksesta ja olemassa olevat asiakkaat ovat myös pysyneet asiakkaina. Suurin osa ei voi kuvitella käyttävänsä muuta teknologiaa kuin Stratasysin valmistamia luotettavia ratkaisuja.

-    Olemme luoneet yhtiöön lyömätöntä osaamista ja palveluorganisaatiollamme on erittäin hyvä maine, Anders sanoo. Monet asiakkaamme palaavat takaisin erinomaisen tukiosastomme ja nopeasti reagoivan henkilökuntamme ansiosta, mutta myös siksi, että Stratasysin tuotteet ovat uskomattoman luotettavia.

Protech Stratasys Partner.png


Yhteydenottolomake

*Pakollinen tieto