Stratasys PolyJet 3D-tulostimet

Monikäyttöiset Stratasys PolyJet 3D-tulostimet soveltuvat tuotekehitys, suunnittelu- ja tuotantokäyttöön.

Stratasys PolyJet-tulostimet ja materiaalit soveltuvat saumattomasti suunnittelu- ja tuotekehityskäyttöön. Koneilla voidaan tulostaa kovia ja elastisia, värillisiä, läpinäkyviä sekä ns. monimateriaali-kappaleita joissa yhdistetään useita eri materiaaleja.

 •  

  Stratasys PolyJet 3D-tulostimet

  Stratasys PolyJet tulostimia on saatavissa erilaisilla ominaisuuksilla ja useissa kokoluokissa. Objet 24 koneessa on yksi materiaali käytössä ja tulostusalue on 240 x 200 x 150mm. Suurimmassa Objet1000 Plus koneessa työalue on 1000 x 800 x 500mm ja sillä voidaan tehdä monimateriaali kappaleita useista materiaaleista yhdellä tulostuksella.

 • Suunnittelu, tuotekehitys, muotoilu ja tuotannon ylösajo

  Stratasys Polyjet –tekniikka antaa suunnittelutiimille mahdollisuuden luoda teknisesti ja visuaalisesti korkeatasoisia tuotemalleja, hyvä pinnanlaatu ja mittatarkkuus ovat asioita joita suunnittelijat arvostavat. Aidon tuntuiset materiaalit, joustavat, kovat ja läpinäkyvät sekä aidot luonnolliset värit ovat mahdollista toteuttaa kaikki samalla kertaa. Koneiden korkea resoluutio antaa mahdollisuuden tulostaa mallit ilman kompromisseja. Ohuet seinämät ja tarkat yksityiskohdat ovat Polyjet- koneella helppoja toteuttaa, samoin liikkuvat mekanismit ja vaikeamuotoiset rakenteet voidaan toteuttaa kuten lopullisissa tuotteissa.

  Polyjet-tekniikka on tehokas apu tuotantokäytössä esim. muoviosien muottiteknisissä testeissä sekä pienten tuotesarjojen valmistuksessa ruiskuvalutekniikalla.

  Muotoilijoille Polyjet- tekniikka ja tulostimet antavat täyden suunnittelun vapauden ilman mitään rajoitteita. Koko 360000+ värin valikoima on käytössäsi samoin kuin erilaiset materiaalit ja pintatekstuurit sellaisena kuin olet suunnitellut. Yhdistämällä materiaalien perusväreihin keltaista, megentaa ja cyaania saat aikaan uskomattoman värimaailman.

 • Protech-Produktutveckling-3D-skrivare-Stratasys-Polyjet.jpg

 • Polyjet-tekniikan toiminta

  Objet studio -ohjelmistossa esivalmistellaan ensiksi CAD/STL malli. Käyttäjä määrittelee tulostuksen parametrit ja muut tekniset yksityiskohdat kuten materiaalit, halutun värin tai pintatekstuurin. Kun kappaleen tulostusasento ja tukimateriaalin käyttö on määritelty voidaan tulostustyö lähettää 3D-tulostimelle.

  VRML tiedostoja käytettäessä ne voidaan tuoda esim. Adobe Photoshop -ohjelmasta ja tulostaa Polyjet 3D-tulostimella luonnollisissa väreissä.

  Polyjet-tekniikka on samankaltaista kuin mustesuihkutulostus, Kun tavallisessa tulostuksessa 2-ulotteinen kuva tulostetaan esim. paperille niin Polyjet-tekniikassa ohuita fotopolymeeri kerroksia lisätään kerros kerrokselta kunnes haluttu 3D muoto on saavutettu. Jokainen ohut kerros kovetetaan UV-valolla. Prosessin lopussa  tuotteesta saadan aidonnäköinen ja tuntuinen 3D-malli.

 • Stratasys

  Stratasys on perustettu vuonna 1989 ja se on nykyisin maailman johtava 3D-tulostimien ja tuotantokoneiden valmistaja. Stratasys sekä Polyjet kehittäjä Objet Geometries, joka perustettiin vuonna 1998 yhdistyivät vuonna 2012. Polyjet-tuotekehityskeskus ja koneiden valmistus on edelleen Rehovotissa, Israelissa.

  Jos haluat lisätietoja ota meihin yhteyttä!

 • Ota yhteyttä myyjään

  Jari Laine
  jari.laine@protech.fi
  Puhelin: +358 50 555 6688
  Varaa Teams tapaaminen tai puhelinkeskustelu Jarin kanssa tästä.

 • Protech

  Protech on perustettu vuonna 1993 ja on nykyisin Pohjoismaiden suurin Stratasys 3D-tuotteiden toimittaja. Meillä on pitkä kokemus Stratasys tuotteista ja sen vuoksi voimme tarjota asiakkaillemme ammatillisesti korkeatasoiset palvelut kuten 3D-tulostimien myynnin, tulostusmateriaalit sekä koulutuksen ja tuotetuen kaikille tuotteillemme.

  Stratasys Partner logo 2016_300px.png