Ammattimaisissa FDM 3D-tulostimissa on lämmitetty tulostuskammio, jossa on hallittu ilmankierto. 3D-tulostimet, joissa on vain lämmitetty tulostusalusta, eivät tarjoa samaa toiminnallisuutta, tulostuslaatua ja -varmuutta kuin 3D-tulostimet, joissa on lämmitetty tulostuskammio ja hallittu ilmankierto.
Useimmilla ammattilaisten käyttämillä 3D-tulostusmateriaaleilla, kuten ABS, ASA, PC-ABS, NYLON, TPU, ULTEM ja erilaisilla hiilikuituvahvistetuilla materiaaleilla, tapahtuu paljon lämpölaajenemista. Tämä tarkoittaa, että materiaalit kutistuvat jäähtyessään. Kutistuminen puolestaan johtaa jännitteiden lisääntymiseen tulosteissa, jolloin ne voivat irrota tulostusalustasta tulostuksen aikana. Kutistumisilmiötä voidaan hallita tulostamalla osat lämmitetyssä tulostuskammiossa, jossa on hallittu ilmankierto. Mitä suurempia osia tulostetaan, sitä todennäköisempiä irtoamisongelmat ovat.
Lämmitetyssä tulostuskammiossa, jossa on hallittu ilmankierto, valmistuu tulosteita, joissa kaikilla tulostuskerroksilla on sama lämpötila ja jäähtymistahti. Tämä johtaa lopputulokseen, jossa kaikki tulosteen kerrokset ovat liittyneet yhteen optimaalisesti ja ovat lujia osan koosta tai geometriasta riippumatta.
Tämän takia lämmitetty tulostuskammio on tärkeä:
- Parempia lopputuloksia tulostuksesta, kun kutistumisilmiötä voidaan hallita.
- Tuloste saa optimaalisen tiiveyden ja lujuuden, osan koosta ja geometriasta riippumatta.
Ennen FDM 3D-tulostimen valintaa: Kokeile tulostaa isoja osia! Älä anna testin suorittajan tulostaa kokonaan tai osittain onttoja osia. Tämä on klassinen temppu vähentää tulostusalustan irtoamisongelman riskiä, mutta samalla johtaa merkittävästi huonompiin mekaanisiin ominaisuuksiin tulosteissa. Pyydä aina, että osa tulostetaan maksimaalisen tiheällä täytöllä.
Tästä pääset seuraavalle sivulle: Voiko koko tulostusvolyymin hyödyntää?