Stratasys FDM 3D-tulostimet

Ammattikäyttöön tarkoitetut 3D-tulostimet vahvojen prototyyppien, jigien, kiinnittimien ja lopputuotteiden valmistukseen korkean suorituskyvyn kestomuoveilla.

Stratasysin laaja tuotevalikoima FDM (Fused Deposition Modeling) 3D-tulostimia ja materiaaleja soveltuu oppilaitoksiin, yrityksiin ja valmistavaan teollisuuteen, jotka työskentelevät jossain muodossa tuotekehityksen tai prototyyppivalmistuksen parissa. Stratasysin 3D-tulostimen avulla saat varman ja luotettavan tuotantoketjun ideasta valmiiseen tuotteeseen asti.

 • Bildspel-FDM.jpg

 • Stratasysin FDM-tulostusmenetelmään perustuvilla 3D-tulostimilla on markkinoiden ehdottomasti paras luotettavuus. Se mikä erottaa nämä FDM-tulostimet, on suorituskyky, tulostusnopeus, tulostusvolyymi ja käytettävissä olevat tulostusmateriaalit.

  Suosittu Stratasys F123-sarja koostuu 3D-tulostimista, joissa on samat toiminnot, mutta erilaiset tulostusvolyymit ja käytettävissä olevien materiaalien määrä, kuten esim. Diran 410MF07, PLA ja joustava TPU 92A. Stratasys F770 on suurin järjestelmä, jossa on vaikuttava 1000 x 610 x 610 mm:n tulostusvolyymi ja korkean suorituskyvyn materiaalit, kuten ABS-M30 ja ASA.

 • F-skrivare Stratasys.png

 • _Prototyping Aerospace Automotive -3.png

 • Miksi valita FDM-tulostin?

  Perinteisillä valmistusmenetelmillä, kuten puun kaivertamisella tai mallilevyn jyrsinnällä suunnitteluvirheiden löytäminen voi olla kallista ja aikaa vievää. Sen sijaan, että aloittaisi uuden prototyypin suunnittelun ja valmistuksen alusta, voidaan vain muokata 3D-mallia ja antaa 3D-tulostimen suorittaa työ. Tämä säästää arvokasta aikaa ja suunnittelija voi sen sijaan käyttää aikaa muihin projekteihin. Malliin voidaan tehdä muutokset päivällä ja antaa 3D-tulostimen työskennellä yöllä. Prototyyppi on valmis seuraavana aamuna ja kehitysprosessi voi jatkua.

  3D-tulostimet mahdollistavat rakenteen ja toiminnan verifioinnin aikaa säästävällä tavalla. Havaitsemalla ja korjaamalla suunnitteluvirheet ajoissa, voit säästää huomattavasti aikaa ja rahaa sekä iteroida nopeammin kovan kilpailun markkinoilla.

  Lue asiakaskertomuksemme Thule Sverige:stä, joka kehittää konsepti-ideoita ja tekee suunnittelun verifiointeja Stratasysin 3D-tulostimella.

 • 3D-tulostus on-demand

  3D-tulostus on-demand tarkoittaa tulostamista yksilölliseen ja yksittäiseen tarpeeseen, tilauksen mukaisesti toimitettuna ilman merkittävää odotusaikaa. Paikallisen tuotantoympäristön ja 3D-tulostimien avulla yritykset voivat tulostaa lopputuotteita, kuten varaosia ja muita komponentteja tarpeen mukaan. Tämä edistää osaltaan sitä, että varastokustannuksia, varastonhallintaa ja kuljetuskustannuksia voidaan vähentää merkittävästi. Valitse vapaasti tarpeidesi mukaan, tulosta yksittäinen komponentti muutamassa tunnissa tai aloita sarjatuotanto yön yli. Täältä voit lukea Teledyne RESON A/S:stä, joka käyttää Stratasysin 3D-tulostimia sarjatuotantoon.

  Tulosta työkalut ja kiinnittimet

  Yrityksissä voidaan itse suunnitella ja tulostaa räätälöityjä apuvälineitä työturvallisuuden ja työympäristön parantamiseksi. Kiinnittimien ja tuotannon apuvälineiden avulla voidaan inhimilliset virheet tuotannon aikana minimoida ja varmistaa laatu kaikissa vaiheissa. Osan rikkoutuessa, voit vain tulostaa uuden.

 • Fixture BMW Engineering Application Lab MediumRes.png

 • Mitä Fused Deposition Modeling tarkoittaa?

  Fused Deposition Modeling (FDM) on tunnettu valmistusmenetelmä 3D-tulostimille, mikä keksittiin 1980-luvun lopussa. Stratasys FDM 3D-tulostin rakentaa kappaleen digitaalisen 3D-mallin pohjalta kerros kerrokselta. Kone sulattaa ensin kestomuovista valmistettua lankaa nestemäiseksi. Sitten tulostuspää pursottaa muovin, joka jähmettyy välittömästi. Tulostusalusta, johon osa tulostuu, laskeutuu jokaisen kerroksen jälkeen, jolloin tilaa jää tulosteen seuraavalle kerrokselle. Tämä toistuu, kunnes tulostus on valmis. FDM-tekniikka on ainutlaatuinen ja antaa vapaat kädet tulostaa prototyyppejä kaikilla mahdollisilla kulmilla ja muodoilla. Tukimateriaalin avulla 3D-tulostimella on mahdollista tulostaa esimerkiksi ontelomaisia osia tai nivellettyjä kokoonpanoja, mitä voi hyödyntää mm. jigeissä ja kiinnittimissä. Tukimateriaali liuotetaan pois pesuasemassa.


 • Ota yhteyttä myyjään

  Ota yhteyttä suoraan myyjään tai lähetä yhteystietosi yhteydenottolomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimmin pian.

  Jari Laine
  jari.laine@protech.fi
  Puhelin: +358 50 555 6688


 • Protechista

  Protech on Pohjoismaiden johtava 3D-tulostimien jälleenmyyjä. Protech tunnetaan osaavasta myynti- ja huolto-organisaatiosta sekä luotettavasta ja nopeasta tuotteiden ja materiaalien toimituksesta.

  Olemme toimittaneet Stratasysin 3D-tulostimia vuodesta 1994 lähtien ja meillä on asiakastuki ja materiaalimyynti kaikille Stratasys 3D-tulostimille.

  Protech Stratasys Partner.png