Stratasys 3D-tulostin nopeutti tuotekehitystä

Landmeco avasi silmänsä ainetta lisäävälle valmistukselle, joka nopeutti roimasti heidän tuotekehitystään. Jonkin ajan kuluttua yrityksen hankittua MakerBot Replicator Z18, yrityksellä oli tarvetta investoida suurempaan Stratasys 3D-tulostimeen.

Landmeco2020.jpg

Landmeco on perustettu Tanskan Ølgodissa vuonna 1932, jolloin se aloitti 200 kananpoikasen kasvattamona. Nykyään liiketoiminnasta on kasvanut Skandinavian suurin siipikarjalaitteiden valmistaja. Landmeco on jo yli 40 vuoden ajan kehittänyt ja valmistanut laitteita. Se on patentoidut ruokintajärjestelmiä, joita käytetään suuressa osassa maailmaa. Landmeco on osa SKIOLD A/S:ia, joka on Tanskan johtava yritys maatalousalalla.

Rajattomat mahdollisuudet ainetta lisäävällä valmistuksella

Karsten Andersen, Landmeco

Uusien laitteiden kehittämisen yhteydessä Landmecon johtaja Karsten Andersen huomasi nopeasti, että ainetta lisäävä valmistus oli tie eteenpäin. Aluksi Landmeco käytti palvelutoimistoa prototyyppien tulostamisessa, mikä oli aikaa vievää. Landmecon saatua suuri tilaus puolalaiselta yritykseltä, Karsten tiesi, että oli aika investoida omaan 3D-tulostimeen.

–    Päätimme melko nopeasti investoida MakerBot Replicator Z18 tulostimeen, sanoo Karsten. Ilman omaa 3D-tulostinta, emme olisi pystyneet ratkaisemaan tätä asiakaspyyntöä ollenkaan.

Se vaati monia tuotekehitystunteja, useita iterointeja ja paljon tulostustunteja, mutta lopulta Landmeco keksi täydellisen prototyypin, joka oli lopputuotteen perusta. Jo tämän tuotetilauksen jälkeen 3D-tulostin oli maksanut itsensä takaisin.

–    Olin jo jonkin aikaa seurannut ainetta lisäävän valmistuksen kehitystä ja saanut useita uutiskirjeitä Protechilta, kertoo Karsten. Nähtyäni heidän teknisen tuki- ja huoltopalvelun, päätin ostaa meille 3D-tulostimen Protechilta verkkokaupasta ostamisen sijaan, sanoo Karsten.

Tulostusta ympäri vuorokauden

Ajan myötä tuotekehityksestä tuli kasvava osa Landmecon liikevaihtoa. Tämän takia siellä päätettiin investoida uuteen 3D-tulostimeen syksyllä 2019. Stratasys F170 oli itsestäänselvä valinta, kun esimerkiksi tulostusnopeus, lujuus ja liikkuvat osat tulosteessa olivat tärkeitä ominaisuuksia.

–    Me tulostamme kaiken mahdollisen, sanoo Karsten. Kaikki kierteistä ja liittimistä tulosteisiin, joissa on liikkuvia osia kuten saranat. Vain mielikuvitus on rajana. Me tulostamme ASA-materiaalia, josta saa lujia ja vakaita tulosteita.

Karsten aloittaa idean työstämisen piirtämällä sen SolidWorks:llä. Sen jälkeen se tulostetaan ja joissain tapauksissa iteroidaan prototyyppiä, kunnes se on täysin valmis. Vaikka tie ideasta valmiiksi tuotteeksi on pitkä, Landmeco säästää silti aikaa ja kustannuksia. Landmecolla on ollut Stratasys F170 tulostin vain pari kuukautta, mutta he ovat jo kehittämässä ja tulostamassa sillä uusia prototyyppejä.

–    Stratasys F170 tulostinta on helppo käyttää, sanoo Karsten. Protechin perusteellisen koulutuksen jälkeen aloitimme tulostamisen nopeasti ja nyt tulostamme sekä päivin, että öin.

Landmeco2020-2.jpg

Kustannukset pysyvät alhaalla 3D-tulostimen avulla

Landmecolla ei ole konkreettisia laskelmia siitä, kuinka paljon he saavuttavat kustannussäästöjä ainetta lisäävän valmistustekniikan avulla. Karstenin mukaan he säästävät useita viikkoja työaikaa. Esimerkiksi idean kehitysvaiheen virheet voidaan korjata nopeasti ja uusi prototyyppi voidaan tulostaa yön yli.

–    Tulostamalla omia prototyyppejä, meillä on mahdollisuus mukauttaa ja korjata tulosteita useita kertoja ennen kuin etenemme seuraavaan vaiheeseen, sanoo Karsten. Näin säästämme paljon aikaa ja pidämme kustannukset alhaalla.

Landmeco uskoo, että investointi Stratasys F170 tulostimeen on saatu takaisin vuodessa. Karsten antaa suosituksensa yrityksille, jotka harkitsevat investoimista omaan 3D-tulostimeen. Mahdollisuuksia on paljon ja rajoitukset ovat vähäisiä.

–    Valitsimme Protechin toimittajaksi investoidessamme MakerBot Replicator Z18 ja Stratasys F170 tulostimiin. Sekä ennen että jälkeen koneiden hankkimisen, Protech on osoittautunut ammattimaiseksi jälleenmyyjäksi, jolla on laaja tietotaito ja fantastinen palvelu, päättää Karsten.


2019_SKIOLD-LANDMECO_CMYK_BLACK TEXT.pngLisätietoa Landmecosta sivustolla www.landmeco.dk