Useita 3D-tulostimia Louis Poulsenille

Louis Poulsen on käyttänyt jo useiden vuosien ajan Stratasysin 3D-tulostimia prototyyppien valmistuksessa ja tuotekehityksessä. Nykyään yrityksellä on kolme Protechin toimittamaa 3D-tulostinta – uPrint SE Plus, Stratasys F270 ja Objet260 Connex3.

Louis Poulsen Protech Stratasys 3D Printer.jpg

Tanskalainen Louis Poulsen on maailman johtava arkkitehtonisten ja sisustuksellisten valaisimien toimittaja. Yhteistyössä suunnittelijoiden, arkkitehtien ja muiden ammattilaisten, kuten Poul Henningsenin, Arne Jacobsenin ja Verner Pantonin kanssa, Louis Poulsen on valmistanut vuosien varrella useita tunnettuja klassikoita. Tuotanto ei kuitenkaan sisällä ainoastaan klassikoita, vaan yritys valmistaa koko ajan uusia valaisimia ja tarve korkealaatuiselle prototyyppivalmistukselle on suuri.

3D-tekniikan tarve kasvoi hurjaa vauhtia

Vuonna 2012 yritys investoi ensimmäiseen 3D-tulostimeensa Protechilta, uPrint SE Plus:aan. 3D-tekniikka sai niin ison merkityksen Louis Poulsenilla, että yrityksen oli lisättävä kapasiteettiaan toisella uPrint SE Plus-tulostimella.

Muutaman vuoden kuluttua Louis Poulsenilla huomattiin, että tarve oli kasvanut suuremmaksi, kuin mitä kahdella uPrint SE Plus-tulostimella saavutettiin. Toiveita oli useita, kuten suurempi tulostusvolyymi, suurempi yksityiskohtien tarkkuus sekä läpinäkyvät ja joustavat tulosteet. Lopulta Louis Poulsen korvasi toisen uPrint SE Plus-tulostimen Objet260 Connex3:lla ja Stratasys F270:llä.

Louis Poulsen Protech Stratasys 3D Printer Flindt Væg.jpg

Helppokäyttöiset 3D-tulostimet pitävät kustannukset alhaisina

Investointi tulostimiin täytti kaikki toiveet. Stratasys F270-tulostimella Louis Poulsen voi tulostaa esimerkiksi 305 x 254 x 305 mm:n kokoisia valaisimia erittäin suurella tarkkuudella. Läpinäkyvät ja joustavat kappaleet tehdään Objet 260 Connex3-tulostimella, jolla voi yhdistää samanaikaisesti kolmea eri materiaalia. Objet 260 Connex3 tulostaa erittäin ohuita kerroksia, jopa 16 μm, joten lopputuloksena on erittäin yksityiskohtainen ja todenmukainen kappale.

Christian Dinnsen, Product Engineer, Louis Poulsen

-   ”Me käytämme 3D-tekniikkaa kaikissa kehitys- ja suunnitteluprosesseissa”, kertoo Christian Dinnsen, Louis Poulsenin tuoteinsinööri. ”Viimeisin lisäys tuotteisiimme on Flindt Væg-valaisin, jonka on suunnitellut tanskalainen suunnittelija Christian Flindt. Siinä yhdistimme monimutkaiset 3D-geometriat, 3D-tulostuksen ja edistyksellisen valutekniikan”.

Koska 3D-tulostimet ovat niin helppokäyttöisiä, Louis Poulsenin kustannukset pysyvät alhaisempina eikä ole tarvetta kouluttaa tai palkata henkilökuntaa ylläpitämään 3D-tulostimia. Päivittäinen 3D-tulostimien käyttö Louis Poulsenilla on niin yksinkertaista, että heidän koneita käyttää jopa 10 eri käyttäjää.

3D-tulostustekniikat täydentävät toisiaan

Investointi Stratasysin 3D-tulostimiin, joilla on täysin erilaiset tulostusmenetelmät, on osoittautunut oikeaksi päätökseksi Louis Poulsenilla. Lisäksi kasvanut tulostuskapasiteetti on hyödyttänyt yritystä paljon. Prototyyppejä ja tuotannon kiinnittimiä voidaan tulostaa yöllä, jolloin ne ovat valmiita seuraavana päivänä. Tällöin kehitysprosessissa ei ole odotusaikoja.

-     ”Vaikka meillä on kaksi niin erilaista tekniikkaa, 3D tulostimet täydentävät toisiaan hyvin”, sanoo Christian Dinnsen. ”Käytämme PolyJet-tekniikkaa pääasiassa prototyyppeihin ja visualisointimalleihin. FDM-tekniikkaa käytämme tuotannon kiinnittimiin ja vastaaviin”. Christian Dinnsen jatkaa; ”Olemme esimerkiksi tulostaneet mittajigejä, joiden avulla kontrolloimme alihankinnasta tulevien osien laatua. Näin varmistumme tarkastusmittojen ja muotojen oikeellisuudesta ilman perinteisiä mittavälineitä".

Louis Poulsen Protech Stratasys 3D Printer Taklampa.jpg

Nopea toimitus, asennus ja käyttöönotto

Protech tunnetaan osaavasta henkilökunnasta ja luotettavien 3D-tulostimien nopeasta toimittamisesta. Sen asian Louis Poulsen voi vahvistaa:

-     ”Toimitus, asennus ja käyttöönotto ylittivät kaikki odotukset”, sanoo Christian Dinnsen. Kesti vain viikon 3D-tulostimen tilaamisesta, kun toimitus oli saapunut Louis Poulsenille Tanskaan. Siitä viikon päästä molemmat 3D-tulostimet olivat asennettu Protechin koulutetun ja osaavan henkilökunnan toimesta. ”Varsinainen asennus- ja käyttöönottokoulutus sujui uskomattoman hyvin ja sen toteutti Protechin tanskalainen henkilökunta. Luonnollisesti meillä on ollut useita kysymyksiä jälkikäteenkin, mutta olemme saaneet oikein hyvää apua Protechin tukitiimiltä”, toteaa Christian Dinnsen.


Stratasys Protech.jpg
Ota yhteyttä saadaksesi lisää tietoa.