Thule tulostaa vuorokauden ympäri

Thulen prototyyppitiimi Ruotsissa kehittää nopeasti tuotekonsepti-ideoitaan ja tekee suunnittelun verifiointeja Stratasysin 3D-tulostimella. Tuotannon virtaviivaistamiseksi he tekevät lyhyemmät tulostusajot päivisin ja pidemmät öisin.

Thule-Stratasys-Protech-Fortus.jpg

Thule on maailman johtava kuljetusratkaisujen valmistaja aktiivisille perheille ja ulkoilmaihmisille. Se valmistaa kaikkea suksibokseista lastenistuimiin sekä katto- ja pyörätelineistä laukkuihin ja auton lisävarusteisiin. Jo vuonna 2008 Thule investoi ensimmäiseen 3D-tulostimeen, joka oli Stratasys Dimension SST. Thule näki ainetta lisäävässä valmistustekniikassa (AM) monia etuja yritykselle. Nykyään Thule on kasvattanut kapasiteettiaan kahdella Stratasys Fortus 250mc koneella.

Prototyypit suunnittelun laadun arvioinnissa

Thulessa monet käyttävät 3D-tulostimia aikaisessa tuotekehitysvaiheessa, tulostaen nopean ja yksinkertaisen prototyypin, jonka tarkoitus on luoda pohjaa uusille ideoille. Näiden prototyyppien on tarkoitus auttaa suunnittelun laadun arvioinnissa ja verifioinnissa, ennen kuin voidaan edetä pidemmälle tuotekehitysvaiheessa.

-     Meille on tärkeää istua alas, tarkastella, tuntea ja kokeilla rakennetta, sanoo Patrik Mauritzon, Thulen prototyyppipäällikkö. Kun me olemme tyytyväisiä prototyyppiin, ohjataan projekti tarkempaan kehitysmoodiin ja aloitamme ruiskuvalutyökalujen valmistuksen toiminnallisia testejä varten.

Thule-Stratasys-Protech.jpgAikaa säästävä ja joustava

Ennen kuin Thule investoi ensimmäiseen 3D-tulostimeensa, prototyypit tilattiin ulkopuoliselta palveluntarjoajalta, mikä oli aikaa vievää. Nykypäivänä talossa on kaksi 3D-tulostinta, jotka tulostavat käytännössä täydellä kapasiteetilla ympäri vuorokauden.

-     Ajan säästö ja joustavuus ovat meille tärkeimpiä, sanoo Patrik Mauritzon. Näemme ne suurena etuna omassa 3D-tulostuksessa, sanoo Patrik ja jatkaa. Toinen etu on Fortus 250 koneen helppokäyttöisyys, minkä takia meidän ei tarvitse palkata ketään 3D-tulostimen toiminnan ylläpitämiseksi, vaan voimme hoitaa sitä muun työn ohella.

Tärkeää aikaa voidaan käyttää ideoiden jalostamiseen

Thule arvioi, että he tulostavat tuhansia osia vuosittain. Käytämme arvokasta aikaa idean kehittämiseen ja pääsemme nopeasti lopputulokseen, koska meillä on toiminnallinen prototyyppi kädessä muutamassa tunnissa. Jos meidän tarvitsee esimerkiksi arvioida tuotteen rakennetta seuraavana iltapäivänä, niin tulostus on valmis seuraavana aamuna.

-     3D-tulostimemme toimivat käytännössä ympäri vuorokauden, sanoo Marcus Börjesson, Thulen prototyyppiteknikko. Koneet eivät ole monta tuntia seisahduksissa, jatkaa Marcus. Tuotannon virtaviivaistamiseksi teemme lyhyemmät tulostusajot päivisin ja pidemmät öisin.

FDM-tekniikka on saavuttanut paikkansa Thulen tuotekehityksessä ja monessa muussa ruotsalaisessa yrityksessä. Lisää tuotekehityksen iterointeja voidaan tehdä lyhyessä ajassa. Thulella on korkea luottamus Stratsysin 3D-tulostimiin ja ne voivat tulostaa ilman valvontaa. Tämä tehostaa osaltaan tuotekehitystä.

protech-stratasys-platinum-partner.png


Yhteystiedot

Ota yhteyttä suoraan myyjään tai lähetä yhteystietosi yhteydenottolomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Jari Laine
jari.laine@protech.fi
Puhelin: +358 50 555 6688
Varaa Teams- tai puhelinkokous kanssani tästä.


Yhteydenottolomake

*Pakollinen tieto