Onko PVA hyvä vaihtoehto?

 • PVA:n käytöllä tukimateriaalina on rajoituksia. Yksi on se, että PVA ei toimi kovin hyvin joidenkin mallimateriaalien kanssa.

  On pidettävä mielessä, että tukimateriaalin on kestettävä sama mallimateriaalin vaatima lämpötila tulostuskammiossa. Siinä on oltava myös sama kutistumiskerroin kuin mallimateriaalissa, eikä valmiiseen tulosteeseen saa jäädä tukimateriaalin jäämiä.

  Toinen PVA:n ongelma on prosessin vakaus pitkäkestoisissa tulostuksissa. Tämä aiheuttaa usein ongelmia tulostettaessa suurempia osia, joissa vaaditaan paljon tukimateriaalia. Aina voidaan sanoa, että tuki voidaan tulostaa samalla materiaalilla kuin tulosteen varsinainen materiaali. Se on kyllä mahdollista, mutta lähes aina lopputuloksena on tukimateriaalin manuaalinen poistaminen ja tulostetun osan vaurioitumisriski. PVA tukimateriaalin manuaalinen poistaminen voi joissakin tapauksissa olla lähes mahdotonta tehdä. Kaikki manuaalinen työ vie aikaa ja aika on rahaa ammattitasolla.

  Lisäksi ongelmana on PVA:n kosteusherkkyys eli ilman kosteus vaikuttaa tulostukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että materiaali saattaa tarvita kuivausta ennen tulostusta.

  PVA tukimateriaalin rajoituksia:

  • PVA ei toimi kovin hyvin joidenkin mallimateriaalien kanssa.
  • PVA tukimateriaalin manuaalinen puhdistus voi vahingoittaa valmista tulostetta.
  • PVA on erittäin herkkä kosteudelle ja materiaali on mahdollisesti kuivattava ennen tulostusta.


  Tästä pääset seuraavalle sivulle: Onko lämmitetty tulostuskammio tärkeä?

 • Spagetti(1).jpg