Skannaa ja 3D-tulosta varaosasi

Älä anna tuotantosi pysähtyä puuttuvan varaosan takia. Muutaman yksinkertaisen vaiheen avulla voit hallita varaosien tuotantoa itse 3D-skannauksen ja 3D-tulostuksen avulla.

Skanna och 3D-printa dina reservdelar.png

Valitettavasti on yleistä, että toimittajat lopettavat varaosien valmistuksen vanhoihin koneisiin ja laitteisiin. Varaosan poistuessa valikoimasta voi olla mahdotonta löytää varaosaa ja loppujen lopuksi se voi olla todella kallista.

Tässä esimerkissä ratkaisemme tietyn kannen rikkoutuneen vasemman kahvan ongelman. Tätä konseptia voidaan soveltaa mihin tahansa varaosaan, joka on peilattava ja valmistettava.

Vaihe 1: Skannaa kohteet

Ensimmäinen vaihe oli purkaa ehjä oikean puoleinen kahva. Sovellusasiantuntijamme suihkutti ohuen kerroksen AESUB-skannaus-spaytä kahvaan vähentääkseen kromattujen osien heijastuksia skannauksen aikana. Kahva skannattiin SHINING3D:n FreeScan Combo:lla. Skannerin tiedot käsiteltiin ja yhdistettiin tiheäksi ja tulostettavaksi STL-tiedostoksi erittäin tarkasti ja nopeasti.Laptop och 3D-skanner.png

Vaihe 2: 3D-tulostimen valmistelu ja peilaus

Skannattu kohde peilattiin ja valmisteltiin helposti 3D-tulostimen Xact Metal Materialize Magics - valmisteluohjelmistossa. Lopputulos; vasemman kahvan STL-tiedosto, valmis tulostukseen.

Vaihe 3: 3D-tulostus

Kohde on 3D-tulostettu Xact Metal XM200C:llä materiaalista 316L. Tulos oli täydellinen ensimmäisessä tulostuksessa ja pystyi korvaamaan rikkoutuneen kahvan. Jos lopputuloksessa tarvitaan sileitä ja kiiltäviä pintoja, voidaan aina tehdä viimeistelyjä, kuten 3D-tulostettujen metalliosien hiontaa ja kiillotusta.

Miksi investoida ainetta lisäävään valmistukseen?

  • Kustannustehokas: Pidennä kalliiden koneiden ja laitteiden käyttöikää.
  • Ota huolto ja korjaus haltuun: Valmistamalla varaosat itse voit välttää puuttuvien osien aiheuttamat tuotantoseisokit.
  • Rajattomat mahdollisuudet: Vain mielikuvituksesi asettaa rajat sille, mitä voit tehdä ainetta lisäävän valmistuksen avulla.
  • Ympäristönäkökohta: Olemassa olevien laitteiden korjaus on lähes aina paras valinta pienimmällä ympäristövaikutuksella.

PROTECH LOGO_for light backgrounds.pngYhteydenottolomake

*Pakollinen tieto