Ainetta lisäävään valmistustekniikkaan (AM) panostetaan

Teledyne RESON A/S huomasi jo aikaisessa vaiheessa ainetta lisäävän valmistustekniikan positiivisen vaikutuksen tuotannossaan. He aloittivat 3D-tulostuksen Stratasysin uPrint Plus-tulostimella ja nyt yrityksellä on Fortus 380mc-tulostin.

3D-tulostin sai suuren merkityksen

Tanskalainen yritys Teledyne RESON A/S on yksi maailman johtavista huipputeknisten kaikuluotaimien kehittäjistä ja toimittajista. He suunnittelevat ja valmistavat edistyksellisiä laitteita tutkimaan ja kartoittamaan merenpohjaa 3D-skannaamalla. Asiakaskunta on maailmanlaajuinen ja se koostuu pääasiassa merenkulun, tutkimuksen, valtion ja puolustusvoimien asiakkaista

Fortus380.jpgJo vuonna 2010 Teledyne RESON A/S investoi Stratasys uPrint Plus-tulostimeen käytettäväksi tuotekehityksessä ja prototyyppien tulostuksessa. Yli 20 000 tulostustunnin jälkeen ensimmäinen 3D-tulostin korvattiin Fortus 380mc-tulostimella, jolloin yritys huomasi ainetta lisäävän valmistustekniikan positiivisen vaikutuksen tuotannossaan.

Sarjatuotannon kustannukset pienemmäksi

Teledyne RESON A/S säästää tuotantokustannuksissa ja välttää suuria varastoja käyttämällä Stratasysin 3D-tulostinta. Kehitysvaiheessa on enemmän tilaa joustavuudelle eikä suunnittelijoiden tarvitse enää välittää esimerkiksi koneiden asetusajoista eri työstövaiheiden välillä. Nykyaikaisen 3D-tekniikan ansiosta kestää vain muutama tunti tuotteen suunnittelusta valmiiksi tuotteeksi.

-     Ensimmäisen 3D-tulostimen investoinnin tarkoituksena oli saada enemmän vapautta kehitys- ja suunnitteluprosessiin, sanoo Niels Stissing Jensen, Teledyne RESON A/S:n insinööri. Pian huomasimme, että 3D-tulostuksesta on paljon laajemminkin hyötyä koko tuotantoomme. Meillä on kehittyneiden laitteiden 50-100 osaa vuodessa kattavaa piensarjatuotantoa ja osien tulostaminen on osoittautunut huomattavasti kannattavammaksi ja aikaa säästävämmäksi, Niels sanoo.

Teledyne RESON A/S: n mukaan yritys säästi yli 260 000 Ruotsin kruunua ensimmäisinä kolmena vuotena käyttäessään 3D-tulostinta omassa tuotannossaan.

Nopea eteneminen kehitysvaiheessa

3D-tulostuksen ansiosta suunnittelijat voivat työskennellä vapaammin tuotannon osa-alueilla. Aikaisemmin projekti saattoi keskeytyä huonosti suunniteltujen mallien tai prototyyppien vuoksi.

Teledyne Reson-Protech.jpg

-     Ennen saimme nähdä mallin 2D-piirustuksena, sanoo Niels Stissing Jensen. Sitten päädyimme toivottoman vaikeisiin geometrioihin ja jouduimme jarruttamaan työprosessia. Nyt meillä on suurempi vapaus suunnitteluvaiheessa, koska voimme tulostaa prototyypin paikan päällä ja edetä nopeasti kehitysvaiheessa, sanoo Niels. Yhdessä vaiheessa meidän oli testattava konsolia sukellusveneessä kuuden kilometrin syvyydessä. Testi voitiin tehdä yhdessä päivässä 3D-tulostuksen ansiosta, mikä olisi ollut aivan mahdotonta muutama vuosi sitten, sanoo Niels.

Uuden Fortus 380mc:n avulla suunnittelijat voivat tulostaa yhä suurempia malleja huomattavasti nopeammin ja tarkemmin. Valittavissa on myös paljon erilaisia vahvoja materiaaleja riippuen mitä ominaisuuksia valmiissa tulosteessa tarvitaan.

Ainetta lisäävä valmistustekniikka tuotantomenetelmänä

Niels Stissing Jensenin mukaan 3D-tulostustekniikassa ei ole rajoituksia ja hän miettiikin, miksi yritykset eivät panostaa enempää ainetta lisäävään valmistustekniikkaan tuotantomenetelmänä.

-     Uskon ennen kaikkea, että suuri osa huipputeknologia yrityksistä, jotka nykypäivänä tuottavat pienempiä tuotantosarjoja erityistuotteita, voisivat hyötyä investoimalla 3D-tulostimeen, sanoo Niels. Ajattelen siinä prosessia idean syntymisestä valmiiksi ja toiminnalliseksi prototyypiksi, joka on valmis siirrettäväksi tuotantoon. 3D-tulostimien tarkkuuden ja toimivuuden myötä uskon tämän teknologian tuottavan paljon joustavuutta ja mahdollisuuksia luovuuteen monilla eri aloilla, päättää Niels Stissing Jensen.

protech-stratasys-platinum-partner.png


Yhteystiedot

Ota yhteyttä suoraan myyjään tai lähetä yhteystietosi yhteydenottolomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Jari Laine
jari.laine@protech.fi
Puhelin: +358 50 555 6688
Varaa Teams- tai puhelinkokous kanssani tästä.


Yhteydenottolomake

*Pakollinen tieto