Valmista varaosia rikkoutuneiden tilalle

Mitä teet, jos jokin menee rikki kalliissa laitteessa eikä jälleenmyyjä enää tarjoa varaosia? Meillä on siihen ratkaisu. Lue ja inspiroidu, kuinka ainetta lisäävä valmistus voi auttaa sinua valmistamaan varaosia rikkoutuneiden tilalle.

Yamaha Skoterdel.png

Pidä kalliit koneesi ja laitteesi kunnossa ainetta lisäävän valmistuksen eli 3D-tulostustekniikan avulla. Käytä 3D-tulostustekniikan loputtomia mahdollisuuksia huoltaaksesi ja korjataksesi koneitasi helposti ja kustannustehokkaasti. Valmistamalla omia osiasi, jotka voivat korvata rikkoutuneen, vähennät paitsi kustannuksia, myös kiinteään tuotantoon kuluvaa aikaa ja ympäristövaikutuksia.

Vanhemman Yamaha-moottorikelkan omistaja otti Protechiin yhteyttä. Ongelmana oli, että varaosan saaminen oli täysin mahdotonta. Protechin avulla omistaja sai lyhyessä ajassa uuden osan rikkinäisen tilalle. Seuraavaa esimerkkiä voidaan soveltaa mihin tahansa varaosaan, olipa kyseessä moottorikelkka tai teollisuuskone.

Laptop och skanner.pngVaihe 1: 3D-skannaus

Ensimmäinen askel oli skannata rikkinäinen osa. Osalla oli erittäin monimutkainen geometria, mutta se ei estänyt skannausprosessia, joka kesti yhteensä 45 minuuttia. Sovellusasiantuntijamme käytti SHINING3D:n FreeScan Combo 3D -skanneria. Skannauksen tulos käsiteltiin ohjelmistossa ja tuloksena oli tarkka ja yksityiskohtainen STL-tiedosto.

Vaihe 2: Käänteinen suunnittelu

Skannaustiedot tuotiin sitten QUICKSURFACE ohjelmistoon, jossa CAD-asiantuntijamme aloitti digitaalisen korjauksen ja mallinsi yksityiskohtia uudelleen. QUICKSURFACE sisältää loistavia työkaluja käänteiseen suunnitteluun. Tämä yhdistettynä tarkkoihin ja luotettaviin skannaustietoihin, monet yksityiskohdat voidaan viimeistellä nopeasti. Sitten 3D-malli vietiin TopSolid CAD-ohjelmaan, jossa viimeisteltiin lopullinen yksityiskohtien mallinnus.

Konstruktion i TopSolid(1).png

Vaihe 3: 3D-tulostus

Lopullinen 3D-malli tulostettiin Stratasys F770 3D-tulostimella. Tulos oli täydellinen ensimmäisellä tulostuksella ja sillä pystyttiin suoraan korvaamaan moottorikelkan rikkoutunut osa. Se on tulostettu ASA-materiaalista, jolla on hyvä UV valon kestävyys sekä lujuus ja se sopii täydellisesti ulkokäyttöön.

Printa reservdelar.png

Johtopäätös:

  • Jos pystyt valmistamaan osan näinkin monimutkaisella geometrialla, voit valmistaa minkä tahansa varaosan.'
  • Pidä hiilijalanjälki alhaisena huoltamalla ja korjaamalla rikki menneitä osia.
  • Tämä esimerkki on erityisen hyödyllinen, kun jälleenmyyjä ei enää toimita varaosia tiettyyn tuotteeseen.

Joten jos joudut joskus tilanteeseen, jossa varaosa hajoaa ja jälleenmyyjällä ei ole sitä enää saatavilla, 3D-tulostustekniikka voi olla tehokas työkalu ongelman ratkaisemiseen. Tällöin koneesi ja laitteistosi pysyy pidempään kunnossa!

Broken Replacement Part.png

Skoter Yamaha reservdel.png

PROTECH LOGO_for light backgrounds.png


QUICKSURFACE logo.png

➡️ Kokeile QUICKSURFACE:a ilmaiseksi 30 päivän ajan.Yhteydenottolomake

*Pakollinen tieto