Yliopisto ratkaisee haasteita 3D-tulostuksella

Tanskalainen yliopisto auttaa yrityksiä löytämään ratkaisuja ja optimoimaan tuotteiden valmistusta 3D-metallitulostimella.

Zirocco.png

Etelä-Tanskan yliopisto (SDU) Sønderborgissa, tunnetaan innovatiivisesta tutkimus- ja kehitystyöstään. Kun he saivat apurahan johtavan mekaniikan- ja valmistustekniikan laitoksen perustamiseen, he käyttivät tilaisuutta tutkia metallien 3D-tulostusta, sillä se on Tanskassa vielä suhteellisen uusi teknologia-alue. Yliopiston visiona oli tulla paikallisen teollisuuden keskipisteeksi ja herättää kiinnostusta metallin 3D-tulostukseen.

Vahva yhteys paikalliseen teollisuuteen

SDU:lla on aina ollut vahva yhteys paikalliseen teollisuuteen. He järjestävät säännöllisesti "teollisuuspäiviä", joissa yritykset voivat esitellä haasteitaan, joita SDU:n tiimi sitten pyrkii ratkaisemaan. SDU vierailee myös paikallisissa yrityksissä katsomassa heidän työtään, ja tällöin tulee usein uusia toimeksiantoja. Yhdellä näistä vierailuista Zirocco, maailman johtava tiekuivaimia valmistava yritys, tilasi SDU:n parantamaan tuotteensa vedenpitävää akkukoteloa.

3D-tulostetut osat otettiin suoraan tuotantoon

Ziroccon alkuperäinen rakenne oli iso teräspala, joka valmistettiin perinteisellä CNC-koneistuksella. Osassa oli tarpeettoman paksut seinämät. SDU ymmärsi nopeasti, että sen sijaan he suunnitelisivat osan uudelleen 3D-metallitulostusta varten. Muutaman suunnittelun optimoinnin ja testitulosteiden jälkeen he pystyivät vähentämään seinämän paksuutta merkittävästi, mikä pienensi materiaalikustannuksia ja materiaalihukkaa.

SDU:n tiimi toimitti kymmenen 3D-tulostettua osaa Ziroccolle, jossa hämmästyttiin siitä, kuinka kevyitä osat olivat ja kuinka nopeasti ne valmistettiin. Osat menivät suoraan Ziroccon tuotantoon. SDU-tiimi oli iloinen, että kyse ei ollut vain prototyypeistä, vaan todellisista lopputuotteista.

Itse kehitetyt parametrit

XM200G Install_800px.pngSDU käytti alun perin Xact Metal XM200C 3D-tulostinta akkukotelon valmistukseen. Sillä tulostettiin kuitenkin niin paljon, että 3D-tulostin päätettiin päivittää suurempaan ja nopeampaan XM200G:hen.

Siirtyminen johti huomattavasti eli 75% lyhyempään tulostusaikaan. 25 tulostustunnista päästiin vain 6 tuntiin SDU:n itse kehittämien tulostusparametrien avulla. Andrei-Alexandru Popa, SDU:n 3D-tulostustiimin johtaja, totesi Xact Metal 3D-tulostimen tärkeimmän ominaisuuden olevan sen helppokäyttöisyys ja kyky mukauttaa sen parametreja.

Tehokkaampi tuote 3D-tulostuksen ansiosta

Kaiken kaikkiaan SDU-tiimi koki onnistuneensa tehtävässään levittämällä tietoa ja tietoisuutta 3D-metallitulostuksen mahdollisuuksista paikalliselle teollisuudelle. He osoittivat, että 3D-metallitulostuksen avulla voidaan suunnitella tehokkaampia tuotteita ja samalla se voi myös olla kustannustehokasta. Ziroccon ydintuote optimoitiin SDU:n yhteistyön ansiosta ja lopputuloksena oli tehokkaampi tuote.

SDU Zirocco.png


Yhteydenottolomake

*Pakollinen tieto