Sovellusalueet

Esimerkkejä sovelluksista, joihin teollisuus ja yritykset käyttävät 3D-tulostimia ja CAD/CAM-järjestelmiä.

Pohjoismaissa 3D-tulostimilla ja CAD/CAM järjestelmillä on erittäin suuri merkitys teollisuudelle ja valmistaville yrityksille. Teknologiaa alettiin käyttämään 1990-luvun alussa. Se mahdollisti monille pohjoismaisille yrityksille tuotteiden nopeamman markkinoille pääsyn. Nykyään on tarjolla monenlaisia sovellusalueita. Yritykset löytävät jatkuvasti uusia tapoja käyttää materiaalia lisäävää valmistusta ja CAD/CAM-järjestelmiä.

 • Autoteollisuus

  Suunnittelijat voivat käyttää 3D-tulostimia valmistaessaan prototyyppejä, työkaluja ja lopputuotteita. Tulostimen käyttö tehostaa ja sujuvoittaa tuotantoa. Se säästää aikaa sekä mahdollistaa tarkan suunnittelun verifioinnin ja nopeamman iteroinnin erittäin kilpailluilla markkinoilla.

 • Ilmailuteollisuus

  Ilmailuteollisuuden valmistajat ja suunnittelijat voivat 3D-tekniikan ansiosta kehittää innovatiivisia ja kevyitä osia, jotka ovat heti valmiita asennettaviksi. 3D-tulostimet ovat omiaan vähentämään varastointikustannuksia ja varastonhallintaa. Kevyillä ilma-aluksilla teollisuus voi osaltaan vähentää ympäristö- ja polttoainepäästöjä.

 • Ruiskuvalu

  3D-tulostusta hyödyntävä ruiskuvalutekniikka avaa uusia mahdollisuuksia. Sen avulla voidaan optimoida paremmin muotoja ja kilpailla sitä kautta perinteisten valmistusmenetelmien kanssa. Tulostamalla valmistettuja muotteja voidaan tehdä muovista tai metallista. Mallit voivat olla rakenteeltaan esimerkiksi sisältä onttoja, mikä parantaa ruiskuvaluprosessia. 3D-tulostus vähentää myös materiaalihävikkiä ja muottikustannuksia.

 • Jigit ja kiinnittimet

  3D-tulostetut jigit ja kiinnittimet ovat optimaalisia tuotannossa ja laadunvarmistuksessa. Ne mahdollistavat myös lyhyemmän valmistusajan. Räätälöidyillä välineillä voidaan parantaa työturvallisuutta ja -ympäristöä sekä minimoida inhimilliset virheet tuotannon aikana. 3D-tulostimet vähentävät kustannuksia ja takaavat hyvän laadun.

 • Oppilaitosten toimintaan

  Esittele 3D-tekniikkaa ja tee kouluopetuksesta mukavampaa sekä opettajille että oppilaille. 3D-tulostin on monipuolinen; sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi luonnontieteessä, taiteessa ja matematiikassa. Anna opiskelijoille loputtomia mahdollisuuksia 3D-tulostimen avulla ja helpota heidän oppimisprosessiaan.

 • Arkkitehtuuri

  3D-tekniikka luo arkkitehdeille suuremmat mahdollisuudet kehittää itsenäisesti monimutkaisia ja eloisia malleja. Saat täyden hallinnan mallinvalmistuksessa ja pienennät kustannuksia. Viimeisimpien muutosten ja tiukkojen aikataulujen haasteissa voit nopeasti ja helposti aloittaa myös yön yli tulostuksen. Uusi malli on valmis tarkastettavaksi seuraavana päivänä.

 • Kiskokalusto- ja kuljetusteollisuus

  Tulosta vahvat tuotantotyökalut sekä räätälöidyt tuotanto- ja varaosat tarpeen mukaan sertifioiduista materiaaleista, jotka on kehitetty erityisesti kiskokalusto- ja kuljetusteollisuuteen. Voit vastata asiakkaiden tarpeisiin nopeammin iteroimalla ja optimoimalla osia oman 3D-tulostimen avulla.

 • Tuotanto

  Yrityksissä, joissa kilpailu markkinoilla on kovaa, oma 3D-tulostin mahdollistaa tuotteiden pääsyn markkinoille ennen kilpailijoita. Voit hallita pieniä ja suuria tuotantomääriä ilman välikäsiä sekä vastata asiakkaiden räätälöityjen tuotteiden kysyntään muovi- ja metalliosien ainetta lisäävällä valmistuksella.

 • .

 • Visualisointimallit

  Siirry nopeasti ideasta kehitysvaiheeseen 3D-tulostimen avulla. Arvioi, katso ja tunne käsissäsi idea. Näin voit toteuttaa ja hallita täydellisesti tuotekehityksessä vaadittavia nopeita muutoksia. 3D-tulostin voi toimia 24 tuntia vuorokaudessa. Uusi prototyyppi voidaan saada jo seuraavaan suunnittelupalaveriin, jolloin uusi iterointi on mahdollista tehdä hyvin nopeasti. Lyhyemmät toimitusajat ja tehokkaampi tuotekehitys tarjoavat merkittäviä kustannussäästöjä.

 • Mallien- ja työkalujen valmistus

  3D CAD / CAM tekniikka mahdollistaa suuren suunnittelun vapauden mallien, työkalujen, kiinnittimien tai prototyyppien valmistuksessa. Suunnittelun jälkeen valmistettavat kappaleet CNC-koneistetaan 3D-mallien pohjalta erilaisilla työstökoneilla. Tätä tekniikkaa käytetään mm. ruiskuvalutyökalujen, metallinmuokkaustyökalujen sekä huonekalujen ja puutuotteiden valmistuksessa.

 • Puuteollisuus

  CAD / CAM-järjestelmien avulla parannat asiakkaiden ja valmistajien välistä kommunikointia, suunnitellessasi ja rakentaessasi puutuotteiden, huonekalujen ja sisustuksen yksityiskohtia sekä malleja. Voit tulostaa yksityiskohdat kolmiulotteisina ja esittää suunnittelemasi mallit asiakkaalle ennen tuotannon aloittamista. Räätälöidyt CAD / CAM-ratkaisut säästävät aikaa ja rahaa puutuoteteollisuudessa.

 • Lääketiede

  3D-tulostuksella on yhä tärkeämpi ja kasvava rooli terveydenhuollossa. 3D-tekniikan avulla terveydenhuolto voi toimia tarkemmin ja tehokkaammin, kun elintärkeitä komponentteja voidaan suunnitella yksilöllisesti potilaiden hyväksi. Lääketieteellisen kuvantamisen pohjalta saatujen 3D-mallien avulla voidaan valmistaa tarkkoja 3D-tulosteita, joiden avulla voidaan mm. kirurgisia toimenpiteitä suunnitella paremmin. 3D-tekniikan tutkimus on parhaillaan intensiivistä lääketieteessä.

 • Hammashoito

  Hammashoito kehittyy nopeasti 3D-tekniikan avulla. Monet klinikat panostavat digitalisaatioon ja ovat edelläkävijöitä sijoittaessaan omaan 3D-tulostimeen. Tällöin toimenpiteitä voidaan suunnitella tehokkaammin ja tarkemmin. 3D-tulosteita voidaan tehdä esimerkiksi väliaikaisista kruunuista, silloista ja purentakiskoista. Kirurgiset ohjaimet ovat yksi esimerkki alan sovelluksista.

 • Turvallisuus- ja puolustusteollisuus

  3D-tulostuksella voi olla ratkaiseva merkitys alueilla, joissa edellytetään korkeaa turvallisuutta ja salassapitoa. Se mahdollistaa monimutkaistenkin ratkaisujen toteuttamisen mobiiliympäristöissä, joissa tila on rajallista ja aikataulut voivat olla kriittisiä. Valmistamalla 3D-tulosteita, vältytään myös varastoinnilta.

 • Kosmetiikkateollisuus

  Tuo tuotteet nopeammin markkinoille 3D-tulostuksen avulla. Hyvin realistiset kolmiulotteiset prototyypit esimerkiksi tuotepakkauksista mahdollistavat tehokkaamman suunnittelun ja verifioinnin. Tällöin myös tuoteidean kehittämiseen jää enemmän aikaa. Ilman ulkopuolisia välikäsiä säästät aikaa ja rahaa.

 • Taide ja muoti

  Anna luovuuden kukkia 3D-mallinnuksella ja 3D-tulostuksella. Luo taideteoksia 3D-tulosteilla, jotka voidaan viimeistellä lopulliseen muotoon perinteisillä tekniikoilla. Luo todenmukaisista prototyypeistä ainutlaatuinen kokoelma muotia, jonka voit nähdä, tuntea ja kokeilla. 3D-tulostimia voidaan käyttää myös luomusten lopullisessa tuotannossa.

 • 3D viihteessä

  3D-mallinnuksen ja 3D-tulostimien ansiosta elokuvantekijät ja pelisuunnittelijat voivat luoda upeita elokuvia ja pelejä. Anna mielikuvituksen ja todellisuuden yhdistyä luovalla ja innovatiivisella tavalla. 3D-skannaus mahdollistaa mm. pelaajien käyttää omia kasvojaan eri pelisovelluksissa.


 • Ota yhteyttä myyjään

  Ota yhteyttä myyjään tai lähetä yhteystietosi yhteydenottolomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

  Jari Laine
  jari.laine@protech.fi
  Puhelin: 050 555 6688


 • Tilaukset

  Ota yhteyttä tilausosastoomme, jos sinulla on kysyttävää materiaalitilauksista tai haluat tehdä tilauksen.
  Puhelin: 050 576 4222

  Sähköposti: order@protech.fi


 • Protechista

  Protech on pohjoismaiden johtava 3D-tulostimien jälleenmyyjä. Protech tunnetaan pätevästä myynti- ja palveluorganisaatiosta sekä luotettavien tuotteiden nopeasta toimituksesta.

  Edustamme Stratasys, MakerBot, Desktop Metal ja Xact Metal 3D-tulostimia.

  1 - Logos Suppliers Protech.jpg