Luo kestäviä toimitusketjuja

17.1.2022

Ihmiset ympäri maailmaa ovat henkilökohtaisesti kokeneet, kuinka pandemia ja Suezin kanavan tapaus viivästyttivät toimituksia. Joten kuinka valmistavan teollisuuden yritykset voivat suojautua toimitusketjunsa katkoksilta?

Protech - Rädda din försörjningskedja.jpg

Mitä tapahtuu, jos et yhtäkkiä löydä oikeaa varaosaa tai komponenttia, joka tarvitaan valmiin tuotteen toimittamiseksi asiakkaallesi? Viime vuosina COVID-19:stä Ever Givenin tapaukseen Suezin kanavalla olemme toistuvasti nähneet, kuinka hauraita toimitusketjut voivat olla. Valmistavan teollisuuden yritysten tulisi siksi harkita ainetta lisäävää valmistusta (AM) ja teknologian tarjoamia mahdollisuuksia. Normaalin toimitusketjun häiriötilanteissa yritykset voivat käyttää ainetta lisäävää valmistusta varateknologiana joko paikallisen palvelutoimiston kautta tai omilla laitteillaan.

Pandemia, joka aiheuttaa vakavia häiriöitä

Ensimmäinen poikkeuksellinen tapahtuma, joka osoitti kuinka herkkiä toimitusketjumme voivat olla, oli se, kun koko maailma ei kyennyt vastaamaan COVID-19-kriisin selvittämiseen tarvittavien lääketieteellisten tarvikkeiden kysyntään varaosista hengityskoneisiin ja suojavisiireihin. Ensimmäisinä dramaattisimpina päivinä näimme, kuinka palvelutoimistot, yritykset ja yksityishenkilöt, joilla oli 3D-tulostimia, hyppäsivät mukaan auttamaan vastaamaan kiireelliseen kysyntään. Me Protechilla lopetimme myös kaiken benchmark-tuotannon valmistaaksemme sen sijaan suojavisiirejä ambulanssien ensihoitajille.

Kriisi on kasvanut maailmanlaajuiseksi pandemiaksi, joka pysäyttää yhä ajoittain suuria maailmanlaajuisia tehtaita ja valmistajia useilla eri toimialoilla. Pula tärkeistä elektroniikkakomponenteista on edelleen suuri.

Tukkeutunut väylä johti toimitusten viivästymiseen

Seuraava suuri tapahtuma oli 18 300 kontilla lastatun Ever Given -aluksen kohtalokas karilleajo Suezin kanavassa 23. maaliskuuta 2021. Koko Suezin kanava oli tukossa 106 päivää ennen kuin 400 metriä pitkä konttilaiva pystyi jatkamaan matkaansa Eurooppaan. Pysähdys aiheutti valtavia jonoja tuhansille laivoille sekä suurta tuhoa monille yrityksille, jotka eivät saaneet toimituksiaan ajoissa.

Onko sinulla varasuunnitelma toimitusketjullesi?

Pandemiasta tai väylän häiriöstä johtuva tehdastilojen sulkeutuminen voi tapahtua hetkessä ja sillä voi olla tuhoisat seuraukset. Siksi on tärkeää, että yritykset tarkistavat toimitusketjunsa ja tekevät varasuunnitelman.

Ainetta lisäävä valmistus ei ole ratkaisu kaikkiin valmistusmenetelmiin, mutta kun normaalissa toimitusketjussa ilmenee ongelmia, AM voi olla varasuunnitelma, jonka voi ottaa haltuunsa ja pitää tuotannon hengissä, kunnes normaali toimitusketju on taas toiminnassa.

Pitämällä tuotantosi paikallisena joko palvelutoimiston tai omien laitteiden avulla luot lyhyempiä, joustavampia ja tehokkaampia toimitusketjuja. Tämä edistää ympäristöhyötyjä, säästöjä liikenteessä sekä auttaa tuottamaan joustavasti vain sitä, mitä tarvitaan – ja silloin kuin tarvitaan. Arvioi toimitusketjusi ja tunnista olemassa olevat riskit ja miten ne voivat vaikeuttaa liiketoimintaasi.

Luo nykytilanneanalyysi ja katso tarkemmin seuraavia esimerkkejä:

  • Mitä riskejä toimitusketjussasi on? Esimerkiksi raaka-ainepula, tuotantoseisokit tai kuljetusesteet voivat olla tällaisia.
  • Onko toimitusketjussa osia, jotka ovat erityisen herkkiä?
  • Voiko yrityksesi jatkaa, vaikka alihankkijalle tulee odottamattomia häiriöitä joksikin aikaa?
  • Kuinka pitkät pysähdykset ovat sallittuja toimitusketjussasi?
  • Ota selvää, kuinka alihankkijasi hoitaisivat odottamattoman häiriön ja miten se voisi vaikuttaa liiketoimintaasi?
  • Voiko yrityksesi tulla omavaraisemmaksi? Onko sinulla alihankkijoita, joita ilman voit selvitä?

Protech auttaa sinua kehittämään kestävän toimitusketjun

Protechilla on lähes 30 vuoden kokemus ainetta lisäävästä valmistuksesta ja se on vuosien aikana myynyt tuhansia 3D-tulostimia markkinoiden johtavalta Stratasysilta. Autamme sinua tarkistamaan toimitusketjusi, tunnistamaan riskejä ja haavoittuvuuksia sekä suosittelemme yrityksellesi sopivaa ainetta lisäävää ratkaisua. Tarjoamme Stratasysiltä erilaisia valmistusmenetelmiä, joita käytetään pääasiassa tuotannossa, joko ympäri vuorokauden tai täydennyksenä.

Ota yhteyttä Protechiin, niin opastamme sinua rakentamaan joustavan ja kestävän toimitusketjun.

Stratasys Partner logo.jpg


Yhteystiedot

Ota yhteyttä suoraan myyjään tai lähetä yhteystietosi yhteydenottolomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Jari Laine
jari.laine@protech.fi
Puhelin: +358 50 555 6688
Varaa Teams- tai puhelinkokous kanssani tästä.


Yhteydenottolomake

*Pakollinen tieto